Κλιμάκιο ειδικών ψυχικής υγείας συγκρότησε και απέστειλε στην πυρόπληκτη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας ο Εθνικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) την Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το κλιμάκιο αποτελείται από έξι έμπειρους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και έναν οδηγό. Στόχος του είναι η παροχή ψυχολογικής στήριξης και η αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στους πληγέντες από τις πυρκαγιές.

Η πρώτη ομάδα κινήθηκε στις περιοχές του δήμου Ιστιαίας, στα Βασιλικά, στον Δήμο Μαντουδίου (περιοχή Παπάδες) και θα συνεχίσει τη δράση της.

Ταυτόχρονα, μία δεύτερη ομάδα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021, να συνδράμει στην ψυχολογική στήριξη στη ζώνη της Βόρειας Εύβοιας, ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχουν προκύψει, ύστερα από την πρώτη χαρτογράφηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΕΚΚΑ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του για όσο διάστημα χρειάζεται.