Με δύο ελικόπτερα τύπου CH-47D Chinook συμμετείχε η Αίγυπτος στις επιχειρήσεις κατασβέσεως των μεγάλων δασικών πυρκαγιών που κατέκαψαν τη Βόρεια Εύβοια το διάστημα από 7 έως τις 13 Αυγούστου 2021, στο πλαίσιο της διεθνούς βοήθειας και συνδρομής για την αντιμετώπιση και κατάσβεση των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα.



Τα Αιγυπτιακά ελικόπτερα, εκτελώντας κοινές αποστολές με τα Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ), πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό ρίψεων, συνδράμοντας αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.



Μάλιστα, σε αναγνώριση της άριστης συνεργασίας και της πολύτιμης βοήθειας της Αιγύπτου, διεξήχθη μία λιτή ευχαριστήρια τελετή στις εγκαταστάσεις της 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος, την ημέρα αναχωρήσεως της Αιγυπτιακής αποστολής. «Η συνδρομή των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόσφατη δοκιμασία της Ελλάδας λόγω της κλιματικής κρίσης, έρχεται να προστεθεί ως απόδειξη των ισχυρών δεσμών που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών», σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απέστειλε στους ομολόγους της όλων των χωρών που απέστειλαν πυροσβεστικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων δασικών πυρκαγιών που κατέκαψαν όλη την Ελλάδα, ευχαριστήριο επιστολή για το έργο που επιτέλεσαν (και κάποιες συνεχίζουν να επιτελούν) οι δυνάμεις αυτές στην πατρίδα μας.

Συνολικώς, η ΠτΔ απέστειλε 23 επιστολές, στις εξής χώρες: Κύπρος, Γαλλία, Κροατία, Σουηδία, Ρουμανία, Ισπανία, Τσεχία, Γερμανία, Πολωνία, Σλοβακία, Αυστρία, ΗΠΑ, Ρωσία, Ουκρανία, Ισραήλ, Ελβετία, Αίγυπτος, Ηνωμένο Βασίλειο, Κουβέιτ, Κατάρ, Μολδαβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σερβία.