Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 27χρονος Ρουμάνος που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 39χρονο κτηνοτρόφο στο χωριό Πετροκεφάλι Μεσαράς, στην Κρήτη.

Υπό τον φόβο να επαναληφθούν τα χθεσινά επεισόδια, ο δράστης οδηγήθηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι υπό άκρα μυστικότητα στο δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και ενώπιον της ανακρίτριας ομολόγησε ότι αυτός ήταν που σκότωσε τον κτηνοτρόφο.

Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Προφυλακιστέος και ο συνεργός

Σημειώνεται ότι προφυλακιστέος κρίθηκε και ο 30χρονος ομοεθνής του δολοφόνου, για άμεση συνέργεια στον φόνο καθώς ήταν αυτός που έδωσε στον 27χρονο την καραμπίνα, την οποία χρησιμοποίησε για το έγκλημα.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του καθ’ ομολογίαν δράστη ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επίσης, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά και για ψευδή κατάθεση, με αφορμή τα όσα είπε στους αστυνομικούς του βράδυ του εγκλήματος.

Στον 30χρονο ασκήθηκε δίωξη για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, παράνομη οπλοκατοχή και παραχώρηση της καραμπίνας σε τρίτο πρόσωπο που δεν είχε σχετική άδεια.

Οργή από την οικογένεια

Σύμφωνα με το Cretapost.gr, στο άκουσμα της απόφασης της προφυλάκισης, η μητέρα του θύματος ξέσπασε: «Δεν νιώθω δικαιωμένη. Θέλω το παιδί μου πίσω», φώναζε, ενώ η σύζυγος του 39χρονου φώναζε «Φονιά, σκύλε».

Τι είπε ο δράστης 

Στην προανάκριση ο Ρουμάνος ισχυρίστηκε ότι ο κτηνοτρόφος, για τον οποίο δούλευε, του χρωστούσε χρήματα. Μάλιστα υποστήριξε ότι το θύμα τον εξανάγκαζε με τη βία και το ξύλο να συνευρίσκεται ερωτικά με επιχειρηματία ώστε να τον «γδέρνει» οικονομικά. Επίσης, φέρεται να αναφέρει το όνομα του επιχειρηματία και να περιγράφει με λεπτομέρειες τις συνευρέσεις τους.