«Είναι σοφιστεία να κάνεις λόγο για εξαναγκασμό όταν λες ναι στον εμβολιασμό », τόνισε για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Online, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

  Ο κ. Εξαδάκτυλος πρόταξε  για άλλη μια φορά την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας: «Είναι απαραίτητο να είμαστε εμβολιασμένοι όπως φοράμε γάντια όταν χειρουργούμε».

 Με αφορμή τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, τόνισε πως η μόνη κινητοποίηση που πρέπει να υπάρξει αυτή τη στιγμή είναι να πάνε να εμβολιαστούν.

 Όσον αφορά την τωρινή κατάσταση στα νοσοκομεία δήλωσε πως ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων είναι διαχειρίσιμος ο αριθμός των , αισιόδοξο στοιχείο είναι ότι από εβδομάδα θα έχουμε 100.000 εμβολιασμών καθημερινά.

 Όπως ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος μας περιμένει ένα πολύπλοκο φθινόπωρο: «Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Θα χτιστεί πρώτα η ανοσία ή θα την προλάβει η εξάπλωση του ιού».