Μάχη για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) δίνει ένας ακόμη «σκληρός» αρνητής του κοροναϊού και αντιεμβολιαστής, ο οποίος έχασε και την ηλικιωμένη μητέρα του από τον ιό.

Ο ένας μετά τον άλλο αρνητές του κοροναϊού, που επιμένουν σε διάφορες συνωμοσίες και ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο, εισάγονται για νοσηλεία στις ΜΕΘ χτυπημένοι από τον ιό. Αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο και δοκιμάζονται σκληρά από τον κοροναϊό. Οι ιστορίες τους είναι πολλές φορές τραγικές, καθώς χάνουν και μέλη του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Μία τέτοια περίπτωση είναι η ιστορία του 55χρονου επιχειρηματία και πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρίου. Σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες, θεωρούνταν ένας από τους φανατικούς αντιεμβολιαστές στην περιοχή της Αιγιαλείας και αρνούνταν την ύπαρξη του κοροναϊού. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτούσε περιεχόμενο και μηνύματα κατά του εμβολίου.

Ωστόσο, ο κοροναϊός έπληξε με τραγικό τρόπο την οικογένειά του. Η σύζυγος και τα δύο παιδιά του κόλλησαν τον ιό, αλλά στάθηκαν τυχεροί. Παρουσίασαν υψηλό πυρετό αλλά τα συμπτώματα ήταν πιο ήπια και δεν χρειάστηκαν νοσηλεία. Η ηλικιωμένη μητέρα του 55χρονου όμως, η οποία βγήκε θετική στον ιό, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο. Ο επιχειρηματίας πιθανότατα δεν γνωρίζει για το θάνατο της μητέρας του, καθώς ήταν διασωληνωμένος όταν συνέβη το μοιραίο.

* Την ίδια στιγμή, ένας ακόμη αντιεμβολιαστής από την Πάτρα εδώ και εβδομάδες δίνει διασωληνωμένος μάχη με τον κοροναϊό στη ΜΕΘ. Ο 45χρονος επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης beach bar, ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Μάλιστα, φέρεται να ήταν εξαιρετικά δύσπιστος με την πανδημία και δεν δεχόταν καν να συζητήσει για το εμβόλιο. «Είναι πολύ σοβαρά αλλά είμαστε όλοι πάνω καταπάνω», είπε στην τοπική ιστοσελίδα pelop.gr η επίκουρος καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας, Καρολίνα Ακινόσογλου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time