Για την αύξηση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και του επιδόματος αντίστοιχα, τοποθετήθηκε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Αναφορικά με την αύξηση στο επίδομα θέρμανσης, ο κ. Ασμάτογλου σημείωσε ότι είναι ένα καλό βοήθημα το να αυξηθεί 20% το κοινωνικό βοήθημα του πετρελαίου θέρμανσης, επισημαίνοντας ότι πλέον το πετρέλαιο θέρμανσης το έχουν ανάγκη όλοι. Ωστόσο ανέφερε ότι έτσι όπως δίνεται το κοινωνικό επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης «βγάζει απέξω πάρα πολύ κόσμο που θα έπρεπε να το έχει. Οι ζώνες, οι θερμοκρασίες, τα τετραγωνικά όλα αυτά είναι ένα πρόβλημα».

«Αυτό που λέμε εμείς και είναι πάγια θέση μας είναι μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης όχι μόνο στο θέρμανσης αλλά και το πετρέλαιο κίνησης και βεβαίως έχουν ανάγκη οι καταναλωτές και για τις βενζίνες. Στα 33 νησιά που επιδοτούνται με το επίδομα του μεταφορικού ισοδύναμου έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης άρα δεν το έχουν ανάγκη και αυτοί;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ.

Ερωτηθείς πόσο εκτιμά ότι θα ξεκινήσει το πετρέλαιο θέρμανσης, ο κ. Ασμάτογλου διευκρίνισε ότι πέρυσι στις 15 Οκτωβρίου του 2020 το πετρέλαιο είχε στα μεγάλα αστικά κέντρα 80λεπτά και πρόσθεσε ότι αν θα ξεκινούσε σήμερα με τις τιμές έτσι όπως είναι διαμορφωμένες του διυλισμένου προϊόντος θα ξεκινήσει πάνω από 1,05.

«Δηλαδή 1.050 ευρώ τα 1000 λίτρα. Στα νησιά θα βγει πάνω από 1,20 με 1,25. Η ηπειρωτική χώρα θα υπερβεί το 1,10. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, έχουμε καθημερινές αυξήσεις και κρατάω την επιφύλαξη για το που θα βγει», υπογράμμισε ο ίδιος.