Τις δυνάμεις τους ένωσαν το «Όλοι μαζί Μπορούμε» και το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» προκειμένου να σταθούν στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο, καθώς το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» παρέδωσε στον Σύλλογο 10 απεικονιστές φλεβών που αγοράστηκαν από έσοδα της πώλησης του βιβλίου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» που έχει γράψει η κυρία Ματίνα Κυριάκου, μητέρα του μικρού Αλέξανδρου που έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο.

H παράδοση των ιατρικών μηχανημάτων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας συγκινητικής συνάντησης την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 στο αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Screenshot__16_

Η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μαζί με τον κοινό Διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριο Μανώλη Παπασάββα υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» κύριο Γιάννη Σπανολιό και την κυρία Ματίνα Κυριάκου, συγγραφέα του βιβλίου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Στο βιβλίο με τίτλο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ontime, η κυρία Ματίνα Κυριάκου περιγράφει τη συγκλονιστική ιστορία του γιού της που πάλεψε σκληρά με τον καρκίνο και σκόρπισε αβάσταχτη θλίψη όταν δεν κατάφερε να νικήσει αυτή τη μάχη. Με το βιβλίο αυτό ξεκίνησε έναν αγώνα στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους, θέλοντας να τους δώσει δύναμη και κουράγιο. Η κυρία Κυριάκου έκανε σκοπό ζωής να παλέψει για τα παιδιά με καρκίνο και θέλησε να δωρίσει τα έσοδα από το βιβλίο στο «Όλοι Μαζί Μπορούμε» προκειμένου να αγοραστούν απεικονιστές φλεβών, οι οποίοι θα κάνουν πιο ανώδυνη τη διαδικασία της αιμοληψίας για τα παιδιά.

Screenshot__15_

Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη από τη δύναμη ψυχής της κυρίας Κυριάκου, η οποία αν και έχασε το παιδί της συνεχίζει να αγωνίζεται για τα παιδιά με καρκίνο, την ευχαρίστησε με δάκρυα στα μάτια:

«Όταν προσπαθούσα να βρω τα κατάλληλα λόγια που να μπορούν να εκφράσουν σήμερα την ευγνωμοσύνη μας, η μόνη λέξη που μπόρεσα να σκεφτώ είναι «υποκλινόμαστε». Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της ψυχής της κυρίας Ματίνας Κυριάκου. Της ηρωίδας μητέρας που έδωσε την πιο σκληρή μάχη στο πλευρό του αγαπημένου της Αλέξανδρου. Που πάλεψε δίπλα του και μοιράστηκε μαζί του τις όμορφες και τις δύσκολες στιγμές και στη συνέχεια έζησε την απέραντη αβάσταχτη θλίψη όταν ο Αλέξανδρος έφυγε από κοντά της. Στο πρόσωπό της «υποκλινόμαστε» μπροστά σε κάθε μητέρα που έχει χάσει το παιδί της. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή τη συμφορά και καμία δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να παρηγορήσει και να σβήσει τον πόνο και τα τραύματα μέσα στην ψυχή. Να διώξει τον εφιάλτη. Όλοι λυγίζουμε! Αυτό όμως που μας δίνει κουράγιο να αντικρίσουμε την σκληρή πραγματικότητα είναι η δύναμη της ελπίδας που μας δίνουν οι ίδιες οι μητέρες μέσα από την καρτερικότητα, την πίστη και την αντοχή τους. Η Ματίνα Κυριάκου είναι μια τέτοια γυναίκα με απίστευτη δύναμη ψυχής».

Παράλληλα, η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε θερμά τον κύριο Γιάννη Σπανολιό και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας ευχαριστώ θερμά για την αμέριστη φροντίδα σας από την πρώτη στιγμή αυτής της προσπάθειας, μέχρι και σήμερα. Η στήριξή σας και το ενδιαφέρον σας είναι ανεκτίμητα στον αγώνα μας κοντά στα παιδιά.

Το «Όλοι μαζί Μπορούμε» έχει δημιουργήσει ένα νέο κύμα εθελοντισμού στη χώρα μας που μας κάνει υπερήφανους. Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οργανωμένες προσπάθειες ανθρωπιστικής και κοινωνικής προσφοράς στη χώρα μας και αισθανόμαστε ιδιαίτερη συγκίνηση που αγκάλιασε και τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ. Σήμερα κάνετε ένα μεγάλο καλό για τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ!».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κύριος Μανώλης Παπασάββας ευχαρίστησε και εκείνος από την πλευρά του: «Η σημερινή σας παρουσία είναι ξεχωριστή, και αποδεικνύει εμπράκτως την αγάπη και την ευαισθησία σας στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Αυτοί οι μεγάλοι μαχητές ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει πριν 30 χρόνια ένας αγώνας με μοναδικό στόχο κάθε ένα παιδί που νοσεί, να έχει την ευκαιρία να γίνει καλά, μέσα σε ένα Ογκολογικό Νοσοκομείο φτιαγμένο για παιδιά, με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, με υπερσύγχρονο και αρκετές φορές μοναδικό στη χώρα μας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, εξασφαλίζοντας άριστες συνθήκες νοσηλείας. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα θα ήθελα να περάσουμε ένα ισχυρό μήνυμα, ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ να νικήσουμε τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας».

 Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» κύριος Γιάννης Σπανολιός ανέφερε συγκινημένος: «Είναι συγκλονιστικό όλο αυτό που έχετε κάνει και σας αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια. Το  «Όλοι Μαζί Μπορούμε» είναι μια πρωτοβουλία που είναι πάντα στο πλευρό της κοινωνίας και ένας από τους λόγους που ξεκινήσαμε ήταν για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Επομένως η συγκεκριμένη ημέρα είναι και για εμάς πολύ σημαντική και θα είμαστε στο πλευρό σας σε αυτόν τον σπουδαίο αγώνα».

Αμέσως μετά, ο κύριος Σπανολιός και η κυρία Βαρδινογιάννη υπέγραψαν την παράδοση – παραλαβή των ανιχνευτών φλεβών.

Φανερά συγκινημένη η μητέρα του Αλέξανδρου και συγγραφέας του βιβλίου κυρία Ματίνα Κυριάκου δήλωσε κατά την ομιλία της: «Είμαι πολύ συγκινημένη με όλα όσα έχετε κάνει για εμένα σήμερα. Πραγματικά δεν το περίμενα. Αυτό το βιβλίο το έγραψα για να δώσω δύναμη στις μητέρες και στις οικογένειες που έχουν παιδιά στο Ογκολογικό. Είναι λίγα λόγια που περιγράφουν την μεγάλη αυτή πορεία. Είναι πολύ δύσκολο για τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στο Ογκολογικό. Μόνο όποιος το έχει ζήσει μπορεί να το καταλάβει».

Screenshot__17_

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν αυθόρμητα η κυρία Ματίνα Κυριάκου έδωσε στην κυρία Βαρδινογιάννη την πρώτη κονκάρδα που έφτιαξε με τα χέρια του ο Αλέξανδρος κατά την παραμονή του στην Ογκολογική Μονάδα για να εμψυχώνει τα άλλα παιδιά που έγραφε «Να θυμάσαι, θα ξαναβγεί ο ήλιος».

Η κυρία Βαρδινογιάννη με τη σειρά της προσέφερε στην κυρία Κυριάκου και τον κύριο Σπανολιό την Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου καθώς και το άγαλμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» με την μητέρα που κρατά στην αγκαλιά της ένα παιδί.

Τέλος, όλοι μαζί τοποθέτησαν συμβολικά στον Τοίχο των Αστεριών το αστέρι του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».