«Από τον Ιανουάριο βιώνουμε καθημερινές αυξήσεις», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο Μιχάλης Κιούσης πρόεδρος βενζινοπωλών Ελλάδας.

Ο κ. Κιούσης τόνισε πως η αύξηση είναι τεράστια και δεν μπορεί να γίνει κάτι.
Παράλληλα ανέφερε πως στις 15 Οκτωβρίου ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και αν συνεχιστεί το ράλι ανόδου η τιμή του θα διαμορφώνεται στα 1,20 ευρώ το λίτρο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη τυο Μιχάλη Κιούση στα Παραπολιτικά 90,1


Αναφορικά με τις αυξήσεις,
ο πρόεδρος βενζινοπωλών Ελλάδας σημείωσε: «Οι αυξήσεις στα καύσιμα δεν είναι τωρινές, δεν είναι αυτό το ντόμινο αυξήσεων σε όλα τα ενεργειακά προϊόντα, εμείς βιώνουμε καθημερινές αυξήσεις από το Ιανουάριο. Από πέρυσι, την αντίστοιχη περίοδο, το πετρέλαιο από την τιμή διυλιστηρίων έχει ανέβει 340 ευρώ τα 1.000 λίτρα δηλαδή 34 λεπτά το λίτρο δηλαδή είναι τεράστια η αύξηση».

«Αν συνεχίσει αυτό το ράλι ανόδου στις 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το πετρέλαιο θέρμανσης 1,20 το λίτρο η χαμηλότερη τιμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κιούσης.

«Ζητήσαμε επίσημα μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης γιατί είναι υπερφορολογημένο, είναι 280€ συν το αναλογούν ΦΠΑ είναι για τα 1.000 λίτρα, είναι τεράστιο το ποσό όταν το 2010 είχε 21 ευρώ συν ΦΠΑ. Είναι υπερφορολογούμενο το πετρέλαιο θέρμανσης», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Εμείς λέμε να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα επίπεδα τουλάχιστον του ’11 στα 60€ τα 1.000 λίτρα ώστε να γίνει προσιτό στο μέσο έλληνα καταναλωτή να μην ζήσουμε το χειμώνα του ’11 και του ‘12», δήλωσε επιπρόσθετα.