Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας λόγω των σφοδρών καιρικών φαινομένων.

Σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική δεν θα λειτουργήσει καμία σχολική μονάδα για προληπτικούς λόγους, με σκοπό την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών κατά τις μετακινήσεις τους.

Κλειστά θα είναι επίσης όλα τα σχολεία και σε δήμους των περιφερειακών ενοτήτων Αργολίδας, Λακωνίας και Αρκαδίας.

Ειδικότερα, στην Αργολίδα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, ‘Αργους – Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, στην Λακωνία δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Μονεμβασίας και Ευρώτα, ενώ στην Αρκαδία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον δήμο Τρίπολης.

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλο, «η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη για λόγους ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, εξαιτίας των μετεωρολογικών προγνώσεων για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων και δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων, λόγω της Covid-19».

Στην Κρήτη, με απόφαση του Δημάρχου Σητείας παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (και των Βρεφικών-Παιδικών Σταθμών) του Δήμου Σητείας με φυσική παρουσία, μέχρι και την Παρασκευή 15-10-2021, λόγω του ισχυρού σεισμού των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή και τον φόβο για εκδήλωση μετασεισμών, παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών οι οποίοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Την παράταση της αναστολής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου λόγω κακοκαιρίας αποφάσισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης.

Επίσης, κλειστά για δεύτερη ημέρα θα παραμείνουν στο Μεσολόγγι όλα τα σχολεία, οι παιδικοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Κώστα Λύρο, «η απόφαση ελήφθη λόγω της κακοκαιρίας και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Κλειστά σχολεία και σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Ειδικότερα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας και Σικυωνίων.