Επιστήμη είναι ο συστηματικός ορθολογισμός, η στέρεη επιχειρηματολογία, το πείραμα, η τεκμηριωμένη απόδειξη, οι προς απόδειξη προκείμενες υποθέσεις εργασίας.

Αυτό γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Ο καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Αλέξης Μπένος, τον οποίον ο κομματικός ραδιοφωνικός σταθμός του ΣΥΡΙΖA ονομάζει “επιδημιολόγο”, βάλθηκε να μας αλλάξει κάθε ιδέα, την οποία διατηρούμε για το status και το περιεχόμενο της Επιστήμης.

Τίποτε άλλο δεν θα μπορούσε να πει κανείς, ασφαλώς, όταν διαβάζει τον εξής ατεκμηρίωτο και αυθαίρετο ισχυρισμό του καθηγητή: “«Από τότε που αποφάσισε η κυβέρνηση να επιβάλλει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του νέου κοροναϊού, επιδεινώθηκε η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών και ενίσχυσε το κλίμα του ανορθολογισμού”.

Από τότε; Και ποιος είναι αυτός ο οποίος θα μας βεβαιώσει... για το εύστοχον αυτού του ισχυρισμού εκ μέρους του κυρίου καθηγητή;

Και γιατί αυτό το θέσφατο, το οποίο διατυπώνει ο κ. καθηγητής, δεν ισχύει σε άλλες χώρες, παρά μόνον στην Ελλάδα, χώρες οι οποίες και ευρύτερη υποχρεωτικότητα εφάρμοσαν για τον εμβολιασμό και πολύ υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού κατέγραψαν, σε σχέση με τις αντίστοιχες επιδόσεις της Ελλάδας;