Προβλήματα πλημμυρών αντιμετώπισε χθες Πέμπτη η περιοχή του Κολωνού λόγω του ακραίου κύματος κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Πρόκειται για μια περιοχή της Αθήνας που αντιμετωπίζει διαχρονικά τέτοια προβλήματα, κι αυτό γιατί δεν υπάρχει κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο όμβριων υδάτων της ΕΥΔΑΠ.

Πηγές του Δήμου Αθηναίων επισημαίνουν στα parapolitika.gr ότι αυτή είναι και η βασικότερη αιτία που προκάλεσε τα τεράστια προβλήματα πλημμυρών που σημειώθηκαν στην περιοχή από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ήδη από το 1998 σχετική μελέτη για τη δημιουργία αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή, η οποία ωστόσο δεν υλοποιήθηκε ποτέ λόγω της εμπλοκής πολλών φορέων στη διαδικασία (ΕΥΔΑΠ, Περιφέρεια, Δήμος).

5399537__1_

Για να γίνει πράξη το έργο και να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των δημοτών ο Δήμος Αθηναίων ανέλαβε την ευθύνη να επικαιροποιήσει τη μελέτη και να υλοποιήσει το έργο. Αυτό έχει ήδη συμβεί και στελέχη του Δήμου Αθηναίων αναφέρουν ότι το έργο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει εντός του 2021.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και οι παρατάξεις έχουν ενημερωθεί αναλυτικά επί του θέματος.

5399535
5399544