Mε την καθοριστική συμβολή του παλαίμαχου διεθνή μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου, λύθηκε το πρόβλημα μιας 13χρονης με σύνδρομο Άσπεργκερ, η οποία ήθελε να φοιτήσει στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου, αλλά δεν μπορούσε, καθώς δεν υπήρχε επαρκής χώρος στην τάξη.

Η μαθήτρια είχε υποβάλει αίτημα της διεύθυνσης του σχολείου στη Δ’ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ωστόσο η απάντηση που είχε λάβει ήταν αρνητική, καθώς το σχολείο έχει τρία τμήματα των 26 παιδιών και δεν επιτρεπόταν να δεχτούν άλλο, αφού αυτό είναι το ανώτερο όριο που προβλέπει ο νόμος.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ο οποίος πρόσφατα αποκάλυψε ότι πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ και έχει ξεκινήσει εκστρατεία σχετικά με την ευαισθητοποίηση γονέων, ιατρών και εκπαιδευτικών, συνόδευσε τη μητέρα της 13χρονης στη Δευτεροβάθμια και μίλησαν με τον προϊστάμενο ο οποίος άναψε αμέσως το πράσινο φως για δεχτούν το κορίστσι στο σχολείο.

«Ένα παιδικό ταξίδι ξεκινάει, με την ευαισθητοποίηση των υπευθύνων το θέμα λύθηκε», έγραψε στο facebook η μητέρα της 13χρονης.
αλιμος