Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με αμεμβολίαστους πολίτες που νοσούν με κοροναϊό.

Παρουσιάζοντας αναλυτικά τους πίνακες, η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε στους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία με κοροναϊό στην 3η και 4η υγειονομική περιφέρεια της Ελλάδας.
pinakas1
pinakas2
Όπως είπε, στην 3η ΥΠΕ, 73 άνθρωποι βρίσκονται νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ εκ των οποίων οι 70 είναι ανεμβολίαστοι και μόλις 3 εμβολιασμένοι.
Παρόμοια κατάσταση στην 4η ΥΠΕ, όπου από τους 50 νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ οι 47 είναι ανεμβολίαστοι και μόλις 3 εμβολιασμένοι.
pinakas3
Ακόμα, στην 3η ΥΠΕ 22 συνάνθρωποί μας βρίσκονται νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, εκ των οποίων 18 είναι ανεμβολίαστοι και μόλις 4 εμβολιασμένοι, τη στιγμή που στην 4η ΥΠΕ 35 άνθρωποι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, όπου οι 27 είναι ανεμβολίαστοι και 8 εμβολιασμένοι.
pinakas4
pinakas5
pinakas6

Τέλος, αναφορικά με τους νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες, από τους 341 οι 271 είναι ανεμβολίαστοι και μόλις οι 70 έχουν εμβολιαστεί. Τέλος, στην 4η ΥΠΕ από 306 που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες οι 231 είναι ανεμβολίαστοι και 75 έχουν εμβολιαστεί.