Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα αλλά και για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στην ΕΡΤ.

Ειδικότερα, η υπουργός τόνισε ότι «γίνεται προσπάθεια να φέρουμε συναδέλφους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για να καλύψουμε τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο».

Αναφορικά με τα περιστατικά Covid η υπουργός διαμήνυσε πως «ενισχυόμαστε και από τον ιδιωτικό τομέα», εκφράζοντας ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη αναφέροντας ότι θα ήθελε ένα υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού.

Για τις περιοχές με χαμηλό εμβολιαστικό ποσοστό

Αναφορικά με την εκστρατεία ενημέρωσης του εμβολιασμού σε περιοχές που παρουσιάζουν χαμηλή κάλυψη, η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε ότι αναμένει καλύτερα αποτελέσματα από μία σωστή ενημέρωση, αναφέροντας ότι «θα ήθελε πολύ να ακούσει» αν υπάρχουν καλύτερες προτάσεις από αυτές που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή.

«Αυτό που πιστεύω ότι θα αλλάξει τα ποσοστά των ανεμβολίαστων είναι να μιλήσουμε για τα οφέλη του εμβολιασμού και μία κοινή φωνή από όλους», επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι αυτή την εβδομάδα θα λειτουργήσει γραμμή επικοινωνίας όπου γιατροί θα απαντούν στα ερωτήματα των πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό, θα υπάρξει και ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο έτσι ώστε να διευκολύνονται τα ραντεβού όπου υπάρχει πρόβλημα. Καλά πάει ο εμβολιασμός στα παιδιά άνω των 12 ετών όπως επίσης και η τρίτη δόση του εμβολίου σε όλες τις ηλικίες, είπε η υπουργός.

Για την άρνηση διασωλήνωσης

Μας στενοχωρεί το φαινόμενο αρνητών διασωλήνωσης, σημείωσε. Είναι ένα φαινόμενο που έχει ως πηγή ένα σύνολο προβλημάτων. Έχουν αναπτυχθεί σχέσεις μη εμπιστοσύνης με τους γιατρούς, με το κράτος, με οποιονδήποτε βρίσκεται σε κάποια θέση εξουσίας και βγαίνει μια αντίδραση που δεν έχει σχέση με αυτό κάθε αυτό το εμβόλιο, ανέφερε η Μίνα Γκάγκα, εκτιμώντας παράλληλα ότι αυτό είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο που θα πάρει καιρό να αλλάξει.