Ιδιαίτερα αισθητή έγινε σεισμική δόνηση στην Αττική λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, σε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων κλίμακας 3 ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε περιοχές όπως το Νέο Ηράκλειο, οι Αχαρνές και η Νέα Φιλαδέλφεια καθώς, σύμφωνα με τον χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στο Μαρούσι, μέσα σε βοηθητικό γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Στις πρώτες τους δηλώσεις, οι σεισμολόγοι εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί, με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα μιλώντας στο MEGA να αναφέρει πως δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά είναι σαφώς ένα γεγονός που πρέπει να ελεγχθεί.

«Το επίκεντρο ήταν στο ΟΑΚΑ μέχρι το δαχτυλίδι ουσιαστικά. Ήταν ένας σεισμός της τάξεως των 3 βαθμών, ήταν μικρός σεισμός, και με μικρή διάρκεια. Προσπαθούμε να δούμε πoιο ρήγμα τον προκάλεσε. Η περιοχή έχει καλυφθεί από τον οικιστικό ιστό, συνεπώς η παρατήρηση στην επιφάνεια του εδάφους είναι πολύ δύσκολη. Η εστία του σεισμού ήταν στα 5χλμ.. Πρέπει να το ελέγξουμε αυτό το ρήγμα», σημείωσε ο κ. Λέκκας.