Σοκαρισμένοι  παραμένουν οι κάτοικοι του Κορδελιού Θεσσαλονίκης από το ατύχημα ενός μικρού κοριτσιού, που έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι του 4ου ορόφου μιας πολυκατοικίας. 

Η μικρή, η οποία εκείνη την ώρα ήταν μόνη της στο σπίτι, καθώς η μητέρα είχε πάει να πάρει από το Νηπιαγωγείο το μικρότερο παιδί της, επιχείρησε να πάρει από το μπαλκόνι την ομπρέλα της που ήταν κρεμασμένη στα κάγκελα, με το κακό να μην αργεί να γίνει.

 Τα όσα ακολούθησαν καταγράφηκαν από βίντεο, το οποίο δείχνει κατοίκους της περιοχής να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο κοριτσάκι, το οποίο είχε πέσει στο κενό. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το παιδί σώθηκε χάρη σε ένα δέντρο που σταμάτησε τη φόρα της πτώσης του.

«Επεσε από το μπαλκόνι, από τον τέταρτο όροφο, έχει ένα δέντρο και ευτυχώς το 'πιασε το δέντρο. Επεσε πάνω στο δέντρο και μετά έπεσε κάτω το μωρό», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας. Οπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του Mega, το κοριτσάκι στην αρχή δεν είχε τις αισθήσεις του.

  «Μόλις έπεσε το μωρό, σε δύο δευτερόλεπτα-τρία πήγαμε εκεί. Το μωρό όταν πήγα εγώ ήταν αναίσθητο, ούτε έκλαιγε ούτε τίποτα, λες και ήταν νεκρό. Είχε αίματα το παιδί. Μετά του έκαναν λίγο αναπνοές, πέντε λεπτά ένας κύριος που ήξερε καλά, και το μωρό άρχισε να κλαίει μετά. Και μετά περιμέναμε για γονείς, δεν ερχόταν κανείς, φωνάζαμε». 

Αν και η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι, με δεκάδες περαστικούς να τρέχουν να βοηθήσουν το κοριτσάκι που βρισκόταν ακόμη αιμόφυρτο στο έδαφος, όπως καταγγέλλουν οι αυτόπτες μάρτυρες, κανείς δικός του άνθρωπος δεν εμφανίστηκε. «Δεν φάνηκαν οι γονείς του, κανένας. Δεν βγαίνουν από το μπαλκόνι, δεν κατεβαίνει κανένας. Κάτι έχει συμβεί άλλο, κάποιος το έσπρωξε, δεν ξέρω τι έγινε», ανέφερε άλλη αυτόπτης μάρτυρας.

 

Το άρπαξε μια γυναίκα και προσπάθησε να φύγει

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, όταν το κοριτσάκι είχε πια ανακτήσει τις αισθήσεις του και είχε αρχίσει να κλαίει, εμφανίστηκε μια γυναίκα που το πήρε στην αγκαλιά της και προσπάθησε να φύγει. «Μετά ήρθε μία κυρία, το σκούπιζε, έκλαιγε, και ήθελε να πάρει το μωρό να φύγει χωρίς το ασθενοφόρο, να μην το πάρει το ασθενοφόρο», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.

 Το συγκεντρωμένο πλήθος προσπάθησε να αποτρέψει τη γυναίκα, που κάποιοι λένε ότι ίσως και να είναι η μητέρα του παιδιού, να φύγει τρέχοντας, κρατώντας το χτυπημένο κοριτσάκι στην αγκαλιά της, έτσι ώστε να μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

 «Ηρθε αυτή η γυναίκα, το πήρε αγκαλιά, έκλαιγε, το σκούπιζε και λέμε "τι το έχεις", "τίποτα" λέει αυτή. Και μετά ήρθε να το πάρει για να φύγει, να φύγει, να εξαφανιστεί κάπου. Και λέμε "πού θα πάρεις το μωρό; Είναι χτυπημένο"».

  Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πώς έπεσε το κοριτσάκι από το μπαλκόνι του σπιτιού στον 4ο όροφο και αν ήταν μόνο του στο σπίτι, χωρίς την επίβλεψη των γονιών του.

 «Ηταν μόνο του το παιδί» σημείωσε κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στην κάμερα του καναλιού. «Δεν ξέρουμε αν αυτή που το πήρε είναι η μητέρα του» συμπλήρωσε, την ώρα που οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.