Σοκαρισμένοι είναι οι ειδικοί και η κυβέρνηση από την τεράστια αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα, καθώς τα 6.700 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες και σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, είχαν ως αποτέλεσμα να παρθούν δραστικά μέτρα για την αναχαίτιση του νέου πανδημικού κύματος.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε εχθές τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, ενώ την ίδια στιγμή όπως γνωστοποίησε, την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου για όλους τους ενήλικες.

Δεν υποχωρεί ο κοροναϊός

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, τα σημερινά κρούσματα αναμένονται περίπου στα 6.200, μειωμένα μεν από το χθεσινό «επιδημιολογικό μπαμ», αλλά σαφώς ο εν λόγω αριθμός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για άμεση αποκλιμάκωση. Την ίδια στιγμή, με 430 διασωληνωμένους, εντείνεται η πίεση και η ανησυχία για τους ανεμβολίαστους όπου η πλειονότητά τους έχουν γεμίσει τα κρεβάτια των ΜΕΘ.

Ο κοροναϊός σαρώνει και την Ευρώπη

Επιστρέφουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορoναϊού στην Ευρώπη με τη μία μετά την άλλη τα κράτη να επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς στους ανεμβολίαστους.

Η Ολλανδία ανακοίνωσε χθες μεταξύ άλλων ότι επιστρέφει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους ενώ και Γερμανία θα ανακοινώσει σήμερα την επαναφορά αρκετών περιορισμών. Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας δήλωσε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα ισχύει ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων, ενώ το Green Pass θα γίνεται δεκτό σε μουσεία και λοιπές εκδηλώσεις.

Την ίδια ώρα, στη Γερμανία η Άνγκελα Μέρκελ και τα κρατίδια αναμένεται να ανακοινώσουν ότι θα επεκταθεί το Green Pass σε εμβολιασμένους και μόνο για την πρόσβασή τους σε όλους τους χώρους.