«Έσπασε» την καραντίνα, στην οποία είχε τεθεί μετά τη νοσηλεία του για κοροναϊό στον «Ευαγγελισμό» και εμφανίστηκε τελικά στη δίκη του σήμερα ο 48χρονος «ψευτογιατρός», με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως το δικαστήριο διέταξε την αποχώρησή του, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας ανέφερε ότι θα ζητήσει να διερευνηθεί γιατί μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού χωρίς να έχει τηρηθεί η καραντίνα.

Ο κατηγορούμενος για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών, είχε λάβει εξιτήριο στις 28 Νοεμβρίου και μεταφέρθηκε πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού. Ωστόσο έπρεπε να μείνει σε πενθήμερη καραντίνα.

Τι ειπώθηκε


Με την είσοδο του κατηγορούμενου στο δικαστήριο έλαβαν χώρα οι εξής διάλογοι:

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος έχει υποβληθεί σε μοριακό τεστ;
Δικηγόρος υπεράσπισης:  Έχει διαταχθεί πενθήμερη καραντίνα για επιδημιολογικούς λόγους από τον Ευαγγελισμό. Έλαβε εξιτήριο στις 28 Νοεμβρίου.
Ακροατήριο: Και γιατί είναι εδώ;
Εισαγγελέας: Άρα παραβιάζεται η καραντίνα
Συνήγορος Υπεράσπισης: Να σας δείξω το έγγραφο.
Εισαγγελέας: Να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτο σας το είπαν από νοσοκομείο;
Πρόεδρος: Ο Κορυδαλλός διέταξε τη μεταγωγή.
Εισαγγελέας: Από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος νομιμοποίησε τους δικηγόρος τους, να αποχωρήσει από το δικαστήριο δημιουργείται ζήτημα ασφάλειας και υγείας. Θα ζητήσω να διερευνηθεί για ποιο λόγο ήρθε εδώ ενώ έπρεπε να τηρηθεί η καραντίνα.
Δικηγόρος Υπεράσπισης: Επιθυμία του κατηγορουμένου είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία.
Δεύτερη Δικηγόρος Υπεράσπισης: Να γίνει σεβαστό το δικαίωνα του κατηγορουμένου, να διακόψουμε για Παρασκευή.
Πρόεδρος: Να αποχωρήσει ο κατηγορούμενος να γίνει επικοινωνία με Κορυδαλλό, διατάσσεται η πρόεδρος της δίκης.

Ο κατηγορούμενος αποχώρησε με απόφαση του δικαστηρίου και εκπροσωπείται από τους δικηγόρους του. Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις θυμάτων του.