Σάλο στο χώρο της Δικαιοσύνης έχει προκαλέσει η είδηση ότι ανώτατος εν ενεργεία δικαστικός της χώρας εμπλέκεται σε υπόθεση κατοχής ναρκωτικών. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρεις νεαροί αλλοδαποί, ενώ συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για το αν συνελήφθη και ο 66χρονος Αθηναίος δικαστικός, ο οποίος έχει μακρά θητεία στο χώρο ενώ τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση που κατέχει σήμερα στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας το 2019.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, όλα ξεκίνησαν όταν γείτονες του δικαστή, σε περιοχή των νοτίων προαστίων, το απόγευμα της Πέμπτης, κάλεσαν την αστυνομία λέγοντας πως τρεις νεαροί κινούνται ύποπτα στην περιοχή. Επιτόπου έσπευσαν άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι εντόπισαν τους τρεις αλλοδαπούς στην πιλοτή πολυκατοικίας. Σε σωματικό έλεγχο που τους έγινε, οι αστυνομικοί βρήκαν και στους τρεις ποσότητα κοκαΐνης.

Οι νεαροί είπαν στους αστυνομικούς ότι τα ναρκωτικά τους τα έδωσε ο 66χρονος δικαστικός, προκειμένου, όπως ισχυρίστηκαν, να έρθουν σε ερωτική επαφή μαζί του. Μάλιστα, οι ίδιοι υπέδειξαν ακριβώς το σπίτι του 66χρονου, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι γνώριζαν τον δικαστικό. Όταν οι άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνειδητοποίησαν την ταυτότητα του ανθρώπου που κατηγορούσαν οι νεαροί, καθώς ο δικαστής είναι ιδιαίτερα γνωστός στους νομικούς κύκλους της χώρας, ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους για να πάρουν οδηγίες για το πώς να χειριστούν το θέμα. Όταν πήραν το «πράσινο φως» ζήτησαν από τον δικαστικό να κατέβει στην είσοδο, πράγμα που εκείνος δέχτηκε αδιαμαρτύρητα. Όταν ρώτησαν αν γνωρίζει τους νεαρούς εκείνος απάντησε θετικά.

Ακολούθως, διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του άγαμου δικαστικού. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο σπίτι βρέθηκαν ερωτικά βοηθήματα κι ένα μπουκάλι με υπολείμματα κοκαΐνης. Το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθούν όλοι στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής. Σε βάρος των νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Για τον υψηλόβαθμο δικαστικό, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ασκηθεί ακόμα ποινική δίωξη. Η ενδεχόμενη κατηγορία σε βάρος του φέρεται ότι θα αφορά κατοχή ναρκωτικών για προσωπική χρήση ενώ θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται σε περιπτώσεις λειτουργών της Δικαιοσύνης. Πάντως, οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για το πώς και από πού προμηθεύτηκε ο ανώτατος δικαστικός την κοκαΐνη αλλά και για το ρόλο των υπόλοιπων εμπλεκομένων στην υπόθεση. Σημειώνεται ότι ο υψηλόβαθμος δικαστικός, ο οποίος θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα το 2022, διατηρεί στενές σχέσεις με κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα της χώρας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time