Την ώρα που ο κοροναϊός και η νέα παραλλαγή «Όμικρον» σαρώνουν, νέα περιστατικά με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η Προϊστάμενη Εισαγγελέας Πάτρας θα διενεργήσει έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά, μετά από καταγγελίες που έφερε στο φως η εφημερίδα Πελοπόννησος.

Αναφορά προς την Εισαγγελία για το θέμα, έκανε και ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Η Εισαγγελία θα διερευνήσει το κατά πόσο ισχύει η καταγγελία, καθώς και ποια πρόσωπα εμπλέκονται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ενημερωτικού μέσου pelop.gr, βάσει της καταγγελίας υπάρχουν προσωπικές συζητήσεις ατόμων που υποστηρίζουν ότι πλήρωσαν 200 ευρώ ο καθένας για να τους χορηγήσουν ψευδές πιστοποιητικό σε Εμβολιαστικό Κέντρο της Πάτρας.

«Ο γιατρός είναι στο κόλπο. Πλήρωσα συνολικά 650 ευρώ για 4 άτομα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καταγγέλλων, σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο μάλιστα αναφέρει πως ένας εξ αυτών δηλώνει αρνητής, αλλά διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Δύο άτομα από το στενό μου περιβάλλον έκλεισαν ραντεβού και ο συγκεκριμένος γιατρός τούς έκανε το εμβόλιο στο μπουφάν που φορούσαν! Και φυσικά στο σύστημα κατεγράφησαν ως εμβολιασμένοι», σημείωσε η καταγγέλλουσα.