Νέο κύμα βροχών και καταιγίδων θα έρθει από την Πέμπτη, με τον καιρό να αναμένεται άστατος την Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο στη χώρα.

Ειδικότερα, από την Πέμπτη και από τα δυτικά προβλέπεται νέο «κύμα» κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες που Παρασκευή και Σαββατοκύριακο θα επεκταθεί ανατολικότερα, Η θερμοκρασία κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές, με μικρή άνοδο αύριο, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται για την Πέμπτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 με 7 και από το απόγευμα στο Αιγαίο, τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 17 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές

Εν τω μεταξύ, κάτω από το μηδέν έπεσε ο υδράργυρος σε πολλές ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας σήμερα. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Μέτσοβο και ήταν ίση με -2,5 βαθμούς Κελσίου. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες το πρωί της Τετάρτης 08/12.