Ο κοροναϊός «χτυπά» τη χώρα και καθημερινά όλο και περισσότεροι είναι οι συμπολίτες μας, που δυστυχώς χάνουν τη μάχη με τον ιό.

Έτσι, σε βαθιά θλίψη «έπεσε» η τοπική κοινότητα στο Προκόπι Ευβοίας για το θάνατο του 42χρονου ιερέα, του ιερού προσκυνήματος Προκοπίου.

Ο ιερέας νοσηλευτόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, στην Αθήνα, με κοροναϊό και το πρωί της Τετάρτης κατέληξε.

Σύμφωνα με evima.gr ο ιερέας, που ήταν πατέρας 5 παιδιών, δεν είχε εμβολιαστεί.

«Ο Δήμος μας πενθεί το χαμό ενός νέου και χαρισματικού ανθρώπου ενός ιερέα που τίμησε την ιεροσύνη και στο σύντομο βίο του άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην τοπική μας κοινωνία. Εκ μέρους όλου του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του», ανέφερε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το πρωί της Πέμπτης 9 Δεκεμβρίου στο προσκύνημα του Προκοπίου.

Στις μεγάλες φωτιές της Εύβοιας ευλόγησε τους ξένους πυροσβέστες που ήρθαν να βοηθήσουν.

Τον Δεκαπενταύγουστο, ο συγκεκριμένος ιερέας ευλόγησε τους Πολωνούς, Ρουμάνους και Έλληνες πυροσβέστες που έσπευσαν στην Εύβοια για να βοηθήσουν στις καταστροφικές πυρκαγιές. Τότε μιλούσε στο MEGA, για το θαύμα που έσωσε τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο από τη φωτιά.

Εκοιμήθη ο πρωθιερέας του Ιερού Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Νικόλαος Βερνέζος...

Δημοσιεύτηκε από Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης Προκοπίου Ευβοίας στις Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021