Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης βρίσκονται οι αρνητές που παριστάνουν τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», αυτό ωστόσο καθόλου δε φαίνεται να τους πτοεί ή να μειώνει το θράσος τους.

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών φαίνεται πως είναι ο νέος στόχος της οργάνωσης. Μετά την εισβολή σε ΚΕΠ της Θεσσαλονίκης και στον Ασπρόπυργο σημειώθηκε ανάλογο περιστατικό.

 «Πριν τρεις ημέρες εμφανίστηκε κάποιος ισχυριζόμενος ότι είναι από αυτούς τους προστάτες του Συντάγματος στο ΚΕΠ του δήμου, προσπάθησε να εισέλθει χωρίς μάσκα και χωρίς να επιδείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, διαπληκτίστηκε με τους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν πάρει σαφείς οδηγίες για το πώς θα αντιμετωπίζουν τις περιπτώσεις αυτές και ειδοποιήθηκε η αστυνομία για τα περαιτέρω», είπε ο Στάθης Ρεστέμης, Γ.Γ. δήμου Ασπροπύργου.

 Η έφοδος μάλιστα συνοδεύτηκε από απειλές προς τους υπαλλήλους.

 «Την επόμενη ημέρα κάποιος τηλεφώνησε ισχυριζόμενος ότι εκπροσωπεί τους ανθρώπους αυτούς και απείλησε τους υπαλλήλους ότι την επόμενη εβδομάδα θα δουν τι θα πάθουν».

 Ήδη διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για περιστατικό με μέλος των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» που εισέβαλλε σε ΚΕΠ στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα.

 

Έχουν «επιτάξει»… το νομισματοκοπείο

Με… δήθεν προεδρικό διάταγμα που έχει εκδώσει από τον Οκτώβριο του 2020 ο αρχηγός των Θεματοφυλάκων, έχει ο ίδιος κηρύξει την… επίταξη του Νομισματοκοπείου της Ελλάδος.

 Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, ο αρχηγός «ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ», τα όργανα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής να εκτελέσουν την εντολή του.

 Ο ίδιος έχει εκδώσει και το έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα το MEGA και στο οποίο, εν είδει ιδρυτικής διακήρυξης, περιγράφεται η στρατιωτική δομή της οργάνωσης, με διοικητές, υποδιοικητές, αξιωματικούς κα υπαξιωματικούς, ενώ ρητά αναφέρεται ότι οι θεματοφύλακες είναι σώμα ενόπλων που λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση.

 Αρκετά τέτοια έγγραφα που τα αποκαλεί βουλεύματα ή προεδρικά διατάγματα έχει εκδώσει ο αρχηγός των θεματοφυλάκων, που έχει επιφυλάξει για τον εαυτό του τον ρόλο της νομοθετικής, δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας.