Δίχως τέλος το «τσουνάμι» αποκαλύψεων για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, με τις καταγγελίες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Συγκεκριμένα, από revenge porn έως και σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ο πρώην πλέον πανελίστας των Ράδιο Αρβύλα φαίνεται πως δεν ήταν ένα απλό...λάθος του το συμβάν με την ανάρτηση το βίντεο, έχοντας το δικό του κανάλι στο διαδίκτυο με φωτογραφίες και βίντεο , ενώ φαίνεται να έχει υλικό, φωτογραφίες και βίντεο, από πάρα πολλές γυναίκες.

«Το ότι συναινείς σε ένα βίντεο ή μία φωτογραφία δε σημαίνει ότι δίνεις το ΟΚ για την περαιτέρω επεξεργασία», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

Ο κ. Μαρακάκης σημειώνει ότι «σε αυτά τα σεξουαλικά εγκλήματα υπάρχει κενό νόμου». «Οι ποινές δεν ξεπερνούν τα 5 χρόνια φυλάκισης».

Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο, «για να καταστεί κακουργηματική η πράξη θα πρέπει να υπάρχει και οικονομική εκμετάλλευση με έσοδα άνω των 120.000 ευρώ». Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, «αν δεν καταστεί κακούργημα, θα έχουμε και άλλες περιπτώσεις». «Πρέπει να υπάρχει κυρωτικός κανόνας να δείχνει στον επίδοξο δράστη ότι αν θα συλληφθείς θα πας στη φυλακή και θα διαπομπευτείς».

«Στο στόχαστρο η γυναίκα»

«Πάλι έχουμε στο στόχαστρο τη γυναίκα», λέει από τη μεριά της η Δέσποινα Σβουρδάκου, δρ. εγκληματολογίας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλά περιστατικά τα οποία δεν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας. «Το θέμα είναι να εστιάσουμε στην πρόληψη, να μην υπάρχουν άλλα θύματα».

Η κ. Σβουρδάκου τονίζει ότι «χρειάζεται χρόνος, χρήμα και δυνατό μυαλό για να μπορέσουν τα θύματα να βρουν το δίκιο τους», και στόχος θα πρέπει να είναι να μειωθούν οι θύτες.