Παραμένει να δείχνει τα «νύχια» της η μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα μας. Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί προκαλώντας πονοκέφαλο σε ειδικούς και κυβέρνηση αλλά κυρίως στους πολίτες.

Αύριο, Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσουν οι λοιμωξιολόγοι και την Τρίτη η επιτροπή των ειδικών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι ειδικοί πρόκειται να αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα των τελευταίων ημερών πριν λάβουν οποιαδήποτε απόφαση. Δηλαδή αναμένεται να εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, η κατάσταση στα νοσοκομεία, τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον και αν τηρήθηκαν τα μέτρα τις τελευταίες ημέρες.

Αναστολή λειτουργίας νυχτερινών κέντρων

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο για αναστολή λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων.
Δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, οι ειδικοί φαίνεται πως σκέφτονται να προχωρήσουν στην πρόταση μιας πιο δραστικής λύσης εντούτοις η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Κρούσματα

Και όλα αυτά την ώρα που τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας έχουν αυξηθεί επικίνδυνα. Ανήμερα των Χριστουγέννων οι μολύνσεις έφτασαν τα 6.590 κρούσματα, οι θάνατοι τους 58, ενώ 617 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Τηλεργασία

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τις 3 Ιανουαρίου επανέρχεται η υποχρεωτική τηλεργασία στις επιχειρήσεις στο 50%.

Lockdown

Κυβερνητικά στελέχη επιμένουν, όμως, ότι δεν θα ξαναπάμε σε ολικό lockdown και τα μέτρα αυτά δεν «προετοιμάζουν» την επιβολή του.

Δείτε το σχετικό βίντεο