Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, για την κατάρτιση του τριπρόσωπου.

Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος με επτά ψήφους, ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος επίσης με επτά ψήφους και ο μητροπολίτης Πέτρας και Χερσονήσου Γεράσιμος με πέντε, στελεχώνουν το τριπρόσωπο που καταρτίστηκε σήμερα μετά από μυστική ψηφοφορία στη διάρκεια της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, για την εκλογή νέου αρχιεπισκόπου Κρήτης. Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι έμεινε εκτός του τριπρόσωπου το έως πρότινος φαβορί για τη θέση, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου και Βιάννου, Ανδρέας. 
iera-synodos10
iera-synodos6
iera-synodos9

Ειδικότερα, η Σύνοδος έλαβε χώρα υπό την προεδρία του μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Ειρηναίου, ενώ όπως ανακοινώθηκε το τριπρόσωπο εστάλη ήδη από την Εκκλησία Κρήτης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και γνωστοποιήθηκε στην κυβέρνηση.
iera-synodos4__1_

Επισημαίνεται ότι ο νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα επιλεγεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μεταξύ των τριών που απαρτίζουν το τριπρόσωπο.
iera-synodos3
Οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχιεπισκόπου ξεκίνησαν μετά την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να κατατάξει στους εφησυχάζοντες ιεράρχες τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο.