Υπόθεση - μυστήριο παραμένει ο τραγικός θάνατος του Τζώρτζη Μονογυιού, καθώς δεν έχουν δοθεί απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες του φοβερού τροχαίου δυστυχήματος.

Για τον Τζώρτζη Μονογυιό η Ferrari 488 Pista ήταν ένα όνειρο ζωής, το απόλυτο εργαλείο, όπως έλεγε. Αν και από τα χέρια του πέρασαν από Lamborghini μέχρι Porsche, ο επιχειρηματίας ήθελε να οδηγήσει το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, να το «πιλοτάρει» βγάζοντας off όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας. Και το απέκτησε.

Το οδήγησε όμως για μόλις 2 χιλιόμετρα και σε ένα πάτημα γκαζιού ήρθε το τέλος. Οι αναλυτές της Τροχαίας λένε ότι χρειάστηκαν μόλις 3 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που έχασε τον έλεγχο μέχρι τη στιγμή της πρόσκρουσης στο δέντρο.

Ο 41χρονος επιχειρηματίας ήταν να παραλάβει κανονικά το μοιραίο αυτοκίνητο τη Δευτέρα, αλλά έκανε ό,τι μπορούσε για να φτάσει στα χέρια του νωρίτερα. Κομβικό ρόλο στο ξεκλείδωμα της ιστορίας θα παίξει η σύζυγός του, η 36χρονη Αθηνά Κοντοπάνου, που ήταν συνοδηγός στη βόλτα του θανάτου και μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για το τι συνέβη στις 20.20 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Η γυναίκα του Τζώρτζη έχει ήδη υποβληθεί σε επέμβαση στα πόδια. Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα της Τροχαίας, το μοιραίο supercar προσέκρουσε με περίπου 100 χιλιόμετρα την ώρα στο δέντρο.

Γι’ αυτό δεν έπαθε αρχικά μεγάλη ζημιά, όμως καταστράφηκε λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε. Δεν έκανε κόντρα με κανένα άλλο αυτοκίνητο, ούτε υπάρχει εμπλοκή άλλου οχήματος ή πεζού. Αυτό που ψάχνουν οι Αρχές είναι ένα μικρό ενδεχόμενο το αυτοκίνητο είτε να είχε κάποιο πρόβλημα είτε να έβγαλε κάποια ζημιά μετά τη στροφή της «Κουτάλας». Κάτι που μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο αν ο εγκέφαλός του δεν έχει καταστραφεί τελείως.

Ο δικηγόρος του Τζώρτζη Μονογυιού, Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για ένα περίεργο δυστύχημα και μάλιστα αποκάλυψε ότι ο πραγματογνώμονας τροχαίων, Παναγιώτης Μαδιάς, του είπε πως είναι αδιανόητο το συγκεκριμένο ατύχημα. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου βρέθηκε άθικτο, αφού δεν εξερράγη.

Τόνισε επίσης πως θα πρέπει να εξεταστεί και πώς έγινε η παράδοση-παραλαβή του οχήματος, καθώς, όπως ανέφερε, μια νταλίκα έφερε το αυτοκίνητο και το άφησε πάνω στο δρόμο. «Πρέπει να δούμε αν το αυτοκίνητο είχε κάποια βλάβη», υπογράμμισε.

«Υπάρχει μια σιωπή γύρω από το δυστύχημα. Ο Τζώρτζης ήταν πολύ καλός οδηγός», πρόσθεσε ο κ. Κούγιας, καταλήγοντας πως αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Δημοσιεύτηκε στην ON TIME στις 9 Ιανουαρίου 2022