Πολικό ψύχος αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, με χαρακτηριστικές να είναι οι προβλέψεις για πυκνές χιονοπτώσεις και τεράστια πτώση της θερμοκρασίας, που σε ορισμένες περιοχές θα φτάσει μέχρι και τους - 20 βαθμούς!

Ειδικότερα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με πρόβλεψή του, διευκρίνισε ότι η πρώτη ψυχρή εισβολή που ξεκινά από την Τρίτη, θα έχει μικρή διάρκεια, αντίθετα μεγαλύτερη σε διάρκεια θα είναι η κακοκαιρία και η ψυχρή εισβολή που θα ξεκινήσει από το Σάββατο και θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με τη θερμοκρασία να δείχνει σε ορισμένες περιοχές έως και μείον 20 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, η χώρα αναμένεται να εισέλθει σε έναν κύκλο κακοκαιριών με βαρομετρικά χαμηλά ωστόσο, ακόμη η φύση των καιρικών φαινομένων καθώς και το κατά πόσο θα επηρεαστούμε από ψυχρές αέριες μάζες και χιόνια δεν μπορούν να προσδιοριστούν. Χιόνια θα υπάρξουν ακόμα και σε πεδινές περιοχές!

Παράλληλα, ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, μίλησε για την αλλαγή του καιρού και τις επιπτώσεις του. «Αν οι προγνώσεις ακολουθήσουν την πορεία που βλέπουμε μέχρι και σήμερα, σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα», δήλωσε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ότι η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για την πορεία και πρόγνωση των φαινομένων θα γίνει την Πέμπτη.