Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίς», δημιουργώντας μια σειρά προβλημάτων σε αρκετές περιοχές της χώρα, ανάμεσά τους και η Εύβοια. Ειδικότερα, πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι, σαρώνουν ολόκληρο το νησί.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας, «θαμμένα» στο χιόνι είναι στην Εύβοια σχεδόν όλα τα χωριά του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, του δήμου Καρύστου, η Χαλκίδα, η Ερέτρια και αρκετές παραθαλάσσιες περιοχές. Σύμφωνα με το evima.gr, κάτοικοι των χωριών Ενορία, Ανδρονιάνων και Κουτουρλά της Κύμης, έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό και θέρμανση. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στα χωριά Μεσοχώρια, Τσακαίοι, Στύρα και Νέα Στύρα.

evia-xioni1
evia-xioni3__1_

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν με τις πυκνές χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ μεγάλες ποσότητες χιονιού αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στην Εύβοια.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Προστασία έστειλε, το πρωί της Δευτέρας, μέσω του 112 μήνυμα στους κατοίκους της Εύβοιας, προειδοποιώντας για επικίνδυνες χιονοπτώσεις τις επόμενες 48 ώρες. Στους πολίτες συστήνεται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Παράλληλα, σε μερική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος Ευβοίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.