Αναφορικά με το αίτημα πελάτη της για αποζημίωση λόγω του εγκλωβισμού του στην Αττική Οδό, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου.

«Από χθες έχουμε δεχτεί δεκάδες τηλεφωνήματα και είναι πάρα πολλοί οι οποίοι μας έχουν δώσει την εντολή να στραφούμε εναντίον των υπευθύνων όμως για τον συγκεκριμένο εντολέα είναι ένας καρδιοπαθής ο οποίος είναι πρόσφατα χειρουργημένος, δεν μετακινούνταν τις τελευταίες ημέρες με το αυτοκίνητό του λόγω της κατάστασης της υγείας του, επέστρεφε από την εργασία του με taxi», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μπήκαν στην Αττική Οδό κανείς δεν τους ενημέρωσε για το τι θα συναντήσουν και θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια. Εγκλωβίστηκαν για περισσότερο από 20 ώρες στην Αττική Οδό. Ο άνθρωπος αυτός στερήθηκε τα φάρμακά του, χωρίς νερό, χωρίς τροφή, χωρίς να μπορεί να κάνει ούτε την ανάγκη του. Όπως μας λεει ο οδηγός του taxi από κάποια στιγμή και μετά άρχισε να παγώνει και να μαυρίζει το πρόσωπό του από την παγωνιά», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Όταν απεγκλωβίστηκε τελικά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Κάποια στιγμή άρχισαν να βγαίνουν με τα πόδια, είχε τόσο επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του που έπρεπε να εγκαταλείψουν το όχημα και θα φύγουν με τα πόδια και εκεί πιο κάτω τους βοήθησε ο στρατός να φύγουν τελικά. Βίωσε μια απίστευτη περιπέτεια», υπογραμμισε η κ. Παναγοπούλου.

ΔΗΜ.: Ο εντολέας σας θα πάρει τα 2.000€ από την εταιρεία

«Καταρχήν η ανακοίνωση που έχει δει το φως της δημοσιότητας είναι 2.000€ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Ο πελάτης μου δεν επέβαινε σε όχημα ιδιοκτησίας του αλλά επέβαινε σε ένα ταξί, συνεπώς ή δεν δικαιούται αυτό το ποσό ή αν πούμε ότι το δικαιούται θα πρέπει να το μοιραστεί και να είναι 1000€ . Αλλά εδώ γεννάται η εύλογη απορία πως οι ιθύνοντες αποτιμούν και εκτιμούν τη δική του βλάβη και τη δική του περιπέτεια με το ποσό των 1.000 ή των 2.000€», διευκρίνισε η ίδια.

«Δεν έχει διευκρινιστεί από τη διοίκηση ούτε από την εταιρεία εάν όσοι λάβουν την αποζημίωση των 2.000€ θα δηλώσουν κάποια παραίτηση από οποιαδήποτε άλλη απαίτηση τους συνεπώς περιμένουμε τις διευκρινήσεις. Από εκεί και έπειτα όσοι συμπολίτες μας έχουν εγκλωβιστεί σε άλλους δρόμους πλην της Αττικής Οδού έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν εναντίον της Περιφέρειας και στα ποινικά δικαστήρια αλλά και στα αστικά δικαστήρια. Υπάρχουν αι συμπολίτες μας οι οποίοι εγκλωβίστηκαν και το τρένο ή υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι ενώ πληρώνουν τη ΔΕΔΔΗΕ και το λογαριασμό του ρεύματος στερήθηκαν ρεύμα και ότι αυτό συνεπάγεται», συμπλήρωσε.

«Σε εμάς έχουν φτάσει τηλεφωνήματα από δεκάδες αγανακτισμένους πολίτες που βίωσαν πραγματικά έναν Γολγοθά και δεν εγκλωβίστηκαν μόνο στην Αττική Οδό, εγκλωβίστηκαν και σε άλλους δρόμους χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια και αρωγή σε όλη αυτή την περιπέτεια», αποκάλυψε η δικηγόρος.

«Αυτές οι περιπτώσεις που έχουν φτάσει σε εμάς δεν είναι ένας πολίτης ο οποίος απλά παρέμεινε με το κινητό του τηλέφωνο και με τη θέρμανση του εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητό του αλλά είναι περιπτώσεις πολύ σοβαρές. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν έννομο δικαίωμα και δικαίωμα τους είναι να το αξιώσουν», συνέχισε.

ΔΗΜ: Όμως η προσφυγή στη Δικαιοσύνη να μη τους στοιχήσει περισσότερο και αυτά που θα πάρουν να ειναι λιγότερα από αυτά που θα πληρώσουν στους δικηγόρους

«Για αυτό επικαλούμαστε την ευθύνη των υπευθύνων και την ευαισθησία τους έστω και μετά από ένα φαινόμενο καιρικό το οποίο είχε ήδη προβλεφθεί και το γνώριζαν ότι επίκειται παρόλα αυτά φάνηκαν ανίκανοι να το διαχειριστούν, περιμένουμε τώρα εκ των υστέρων την ευαισθησία τους και τη μέριμνα ώστε να μην φτάσει η Δικαιοσύνη να περιμένουμε να εκδικαστούν αυτά τα ποσά αλλά εξατομικευμένα να ρυθμιστούν όλες οι περιπτώσεις. Θεωρώ ότι υπάρχει ευαισθησία και οφείλουν οι υπεύθυνοι να τη δείξουν», κατέληξε.