ασυλο_ανιατων
Ελλάδα

Πάτρα: Ξαναχτυπήθηκε από κοροναϊό το Άσυλο Ανιάτων - Πάνω από 20 κρούσματα

Νέα rapid tests θα πραγματοποιηθούν στο ίδρυμα, τόσο σε περιθαλπόμενους, όσο και σε εργαζόμενους την προσεχή Πέμπτη

Το Άσυλο Ανιάτων της Πάτρας «χτύπησε» για μία ακόμη φορά ο κοροναϊός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, σε προγραμματισμένο έλεγχο που πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ στο ίδρυμα, εντοπίστηκαν 12 κρούσματα μεταξύ των φιλοξενούμενων.

Ειδικότερα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι εργαζόμενοι εξετάστηκαν βρέθηκαν αρνητικοί ενώ οι περιθαλπόμενοι που είναι θετικοί, είναι όλοι εμβολιασμένοι, ενώ είτε παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα, είτε είναι ελαφρώς ασυμπτωματικοί.

Συγκεκριμένα, οι 12 φιλοξενούμενοι φιλοξενούνται στον τρίτο και τέταρτο ορόφους του Ιδρύματος, που έχουν απομονωθεί από το υπόλοιπο κτήριο και έχουν τεθεί σε αυστηρή καραντίνα, ενώ ελέγχονται συνεχώς για την κατάσταση τους. Παράλληλα, το προσωπικό του ιδρύματος είναι σε επαγρύπνηση, ώστε εάν υπάρξει οποιαδήποτε μεταβολή της κατάστασης της υγείας τους να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, το Σάββατο και την Κυριακή διακομίσθησαν στα νοσοκομεία 10 περιθαλπόμενοι θετικοί στον covid-19, οι οποίοι και νοσηλεύονται.

Οι περιθαλπόμενοι αυτοί εντοπίστηκαν μετά από αλλεπάλληλα τεστς (rapid και μοριακά), που πραγματοποιήθηκαν από το Ίδρυμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 10 περιθαλπόμενους που νοσηλεύονται, οι πέντε δεν έχουν εμβολιαστεί μετά από άρνηση δική τους ή των οικογενειών τους στην σχετική διαδικασία.

Την ίδια στιγμή, σε κατ’οίκον καραντίνα βρίσκονται και δεκατέσσερις εργαζόμενοι, οι οποίοι είτε νοσούν οι ίδιοι από covid, είτε κάποιο μέλος του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του Ιανουαρίου δεν επιτρέπεται το επισκεπτήριο στο Ίδρυμα, σε εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ ακόμα και οι στενοί συνεργάτες υποβάλλονται σε μοριακό έλεγχο προκειμένου να εισέλθουν στο Ίδρυμα. Νέα rapid tests θα πραγματοποιηθούν στο ίδρυμα, τόσο σε περιθαλπόμενους, όσο και σε εργαζόμενους την προσεχή Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου.