Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη δικογραφία για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mega oι δράστες της επίθεσης έδρασαν συντονισμένα. Πριν από την επίθεση άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα για να μαζέψουν κόσμο, θυμίζοντας τον τρόπο δράσης των ταγμάτων εφόδου εγκληματικών οργανώσεων.

 Σε ρεπορτάζ μάλιστα του σταθμού αναφέρονται στοιχεία από την δικογραφία σχετικά με τις κινήσεις των συλληφθέντων: «Μπήκαν στο αυτοκίνητο. Πρώτος πήγαινε ο 23χρονος και οι άλλοι ακολούθησαν από πίσω. Δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο ραντεβού.

 Έκαναν βόλτες στα στενά στην Χαριλάου μήπως βρουν κάποιους… Όταν βγήκαν από το αυτοκίνητο, τους ρώτησαν τι ομάδα είστε και αυτοί απάντησαν ‘Άρης ρε…’. Ταυτόχρονα, βγήκαν και από τα άλλα δύο αυτοκίνητα οι επιβαίνοντες και κινήθηκαν προς τους πέντε οπαδούς του Άρη που βρίσκονταν στα σκαλιά της οικοδομής», αναφέρεται στη δικογραφία.

 Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι κατηγορούμενοι, οπαδοί του ΠΑΟΚ, χτυπούν μανιασμένα τα θύματα με στυλιάρια ενώ επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω Facebook, Instagram και Viber.


 «Φτάνει, φτάνει»

Η άγρια και βάρβαρη επίθεση έχει μοιραία κατάληξη. Ο Άλκης νεκρός και δύο φίλοι του τραυματισμένοι.

 Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Mega: «Ο 23χρονος είπε ότι άκουσε ένα από τα άτομα που δέχονταν την επίθεση να φωνάζει ‘φτάνει, φτάνει’ και εκείνη την στιγμή είδε να έρχονται από την Πλαστήρα οπαδοί του Άρη που κρατούσαν αντικείμενα. Ταυτόχρονα, τότε πήγαν προς τα αυτοκίνητα και έφυγαν. Κατά τη φυγή τους είπε πως δε συναντήθηκαν τα τρία αυτοκίνητα».

 Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ στη συνέχεια διαφεύγουν με τα τρία αυτοκίνητα που έφτασαν στο σημείο προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο ένας έχει κοπεί από το μαχαίρι που χτυπούσε τα θύματά του και αιμορραγεί στο κάθισμα του λευκού αυτοκινήτου.

 «Ο 23χρονος έβγαλε αυτό το αυτοκίνητο το πλατοκάθισμα και το πέταξε σε ένα κάδο, λίγο παρακάτω από το σημείο που είχαν παρκάρει».

 Το μαχαίρι που είχε στην κατοχή του ο τραυματισμένος συλληφθείς καταλήγει σε έναν υπόνομο όπως προκύπτει από συνομιλία μεταξύ των συλληφθέντων.


Τι αποκαλύπτουν η δικογραφία και οι μαρτυρίες

Από όσα συμπεριλαμβανόνται στην δικογραφία προκύπτει ότι η εντεκάδα των κατηγορούμενων, της δολοφονικής αγέλης των χούλιγκαν, είχε συγκεκριμένους ρόλους. Ηταν χωρισμένη σε ομάδες εντοπισμού των υποψήφιων στόχων, άτομα παρακολούθησης, αποθηκάριους οπλισμού και τους θηρευτές της ομάδας κρούσης που έκαναν τα εκδικητικά αιματηρά σαφάρι εναντίον των αντιπάλων τους. Δηλαδή, υπήρχε μια δομή στο επίπεδο των επιθέσεων και βασική ομάδα κρούσης διαφόρων ηλικιών.

 Δείγμα αυτών των ομάδων εντοπισμού προέρχεται από τις αναφορές σε καταθέσεις που παρουσιάζει ο ΣΚΑΙ:

 «Ο 23χρονος πήρε κάποιον τηλέφωνο, να πάει να δει αν στην περιοχή Χαριλάου, υπάρχουν Αρειανοί και να τον ενημερώσει. Μετά από λίγο, κάλεσε και του είπε ότι δεν υπάρχουν πολλοί συγκεντρωμένοι, παρά μονο διάσπαρτες παρέες σε πεντάδες. Τότε ο 23χρονος είπε να ξεκινήσουν και να χτυπήσουν όποιον βρουν εκεί κοντά....» αναφέρει χαρακτηριστικά μια μαρτυρία.

 Από τις καταθέσεις των κατηγορουμένων αποδίδεται στον 23χρονο ένας καθοδηγητικός ρόλος. Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος ήταν ο «κλειδοκράτορας» του συγκεκριμένου συνδέσμου.

 

Σοκάρει η κατάθεση του αστυνομικού – Ήταν τελικά το δρεπάνι το φονικό όπλο;

Τα όσα εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου περιγράφει στην κατάθεσή του ο αστυνομικός που σύμφωνα με το in.gr  συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης των δραστών της δολοφονικής επίθεσης.

 Ο αστυνομικός περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όσα υποστήριξαν οι συλληφθέντες, τον σχεδιασμό της οργανωμένης, όπως φαίνεται, επίθεσης κατά οπαδών του «Άρη», του Άλκη και των φίλων του.

 Ο ίδιος περιγράφει και τον ρόλο του τρίτου οχήματος το οποίο σταμάτησε στην οδό Γαζη, μπροστά από την παρέα του Άρη. Όπως έγινε γνωστό, η Αστυνομία αναζητά και 12ο άτομο.

 Σύμφωνα μάλιστα με την κατάθεση του αστυνομικού σε έναν από τους συλληφθείς βρέθηκε πάνω του ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, ενώ ερωτηματικά προκαλεί η κατάθεση ενός εκ των δραστών ο οποίος ισχυρίζεται πως δεν επιτέθηκε στον Άλκη με το δρεπάνι, δίνοντας άλλη τροπή στην υπόθεση.



 Διαβάστε την κατάθεση του αστυνομικού που δημοσίευσε το in.gr:

Η κατάθεση του αστυνομικού που αποκαλύπτει το in.gr, αποκαλύπτει πολλά στοιχεία της υπόθεσης. Αναφέρει συγκεκριμένα: Την 06/02/2022 εκτελέστηκαν τα εντάλματα συλλήψεως των …, …, …., …., …., …., …., …., ενώ οι …. Και …. δεν εντοπίστηκαν και αναζητούνται. Ο… εντοπίστηκε εξερχόμενος από την οικία του, επί της οδού ….. Σε βάρος του διενεργήθηκαν σωματική έρευνα και κατάσχεση και κατ’οίκον έρευνα η, οι εκθέσεις των οποίων σας υποβλήθηκαν. Κατά την παραμονή του στην υπηρεσία μας ο …. ανέφερε ότι ήταν μεταξύ των δραστών της επίθεσης και συγκεκριμένα ήταν συνοδηγός στο λευκό citroen. Ισχυρίστηκε ότι έφερε μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε σε βάρος ενός εκ των δύο παθόντων, προκαλώντας του δύο τραύματα στο πόδι, αλλά δεν επιτέθηκε σε βάρος του θανόντος. Μάλιστα, από το δικό του μαχαίρι τραυματίστηκε στον δείκτη του δεξιού χεριού, τραύμα το οποίο πράγματι είναι εμφανές και για το οποίο θα παραγγελθεί η ιατροδικαστική εξέταση.

 Ο …. εντοπίστηκε εξερχόμενος της οικίας του, επί της οδού …. -Καλαμαριά. Σε βάρος του διενεργήθηκαν σωματική έρευνα και κατάσχεση και κατ’ οίκον έρευνα, οι εκθέσεις των οποίων σας υποβάλλονται επίσης. Κατά την παραμονή του στην υπηρεσία μας ο …. ανέφερε ότι ήταν μεταξύ των ατόμων που μετέβησαν στο σημείο της επίθεσης, χωρίς ωστόσο να λάβει μέρος σε αυτή, εκφράζοντας πάραυτα την μεταμέλεια του και περιγράφοντας τις πράξεις του, καθώς και των υπολοίπων δραστών, με λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, αναγνώρισε μεταξύ των δραστών της επίθεσης τους …., …., …, …. ,…. ,…. ,…. ,…. ,…., …. και έναν ακόμη άγνωστο δράστη, περιγράφοντας τις πράξεις των ανωτέρω σε αστυνομικό της υπηρεσίας μας με λεπτομέρειες. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, την ημέρα του συμβάντος, βράδυ της 31/1/2022, τον πήρε από το σπίτι του με βανάκι της δουλειάς του ο ….



 Η «αφορμή» για την επίθεση: «Χτυπήστε όποιον βρείτε»

Και μετά πήγαν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Π.Π. Γερμανού στο κέντρο. Στάθμευσαν το αυτοκίνητο επί της Εγνατίας Οδού και μεταξύ των ατόμων που ήταν στο σύνδεσμο ήταν ο …., …. Αργότερα ήρθε ο … και ο …. που ήταν από τον σύνδεσμο τους «Μακεδόνες», μετά ήρθε μόνος του ο …. Και γύρω στις 10.00 το βράδυ ήρθε ο …. Με τον …., οι οποίοι ήταν πριν στον αγώνα βόλεϊ. Αφορμή για τον συμβάν που έγινε στην Χαριλάου, όπως ανέφερε, ήταν το γεγονός ότι στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, οπαδοί του Άρη επιτέθηκαν σε οπαδούς του ΠΑΟΚ.

 Τότε ο …. Πρότεινε να επιτεθούν οι ίδιοι στους Αρειανούς και άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα και σε άλλα άτομα και σε συνδέσμους. Πήρε τηλέφωνο τον …. Που είναι στον σύνδεσμο του Αμπαλαέα του ΠΑΟΚ . Μετά δε από λίγη ώρα ήρθε ο …. Μαζί με τον …. Όταν μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι, συμφώνησαν να χτυπήσουν και αυτοί Αρειανούς και μάλιστα ο …. Πήρε κάποιον τηλέφωνο, καθώς στις μικρές ηλικίες κάνει αυτός κουμάντο να πάει να δει αν στην περιοχή Χαριλάου υπάρχουν Αρειανοί και να τον ενημερώσει. Μετά από λίγο τον πήρε τηλέφωνο πίσω το άτομο αυτό και του είπε ότι δεν υπάρχουν πολλά άτομα συγκεντρωμένα, παρά μόνο σε πεντάδες διάσπαρτα άτομα. 

Τότε ο … είπε να φύγουν και να χτυπήσουν όποιον βρουν εκεί κοντά. Λίγο πριν φύγουν ο …. πήρε τηλέφωνο και κάποιο άλλο άτομο, τον οποίο όπως είπε ο …., τον έβλεπε πρώτη φορά. Αυτός ήταν γύρω στα 23-24 ετών, γύρω στο 1,70 ύψος, φορούσε σκούφο και ήταν αξύριστος. Γύρω στις 23.30 έφυγαν τρία αυτοκίνητα, για να πάνε για την επίθεση , συνολικά δηλαδή 12 άτομα, σε κάθε όχημα 4 άτομα. Είπε επίσης ότι σε κάθε όχημα ποιος ήταν, όπως ακριβώς δηλαδή τα είπε ο ….


 Έκαναν βόλτες στο Χαριλάου μέχρι να βρουν κάποιο θύμα

Σχετικά με το ποιος επιβιβάστηκε και σε ποιο όχημα. Μπήκαν στο αυτοκίνητο, πρώτο πήγαινε ο … και οι άλλοι ακολουθούσαν από πίσω. Δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο ραντεβού. Έκαναν βόλτες στα στενά στην Χαριλάου μήπως βρουν κάποιους. Όπως ήταν εκεί στην Πλαστήρα, με τη σειρά τα αυτοκίνητα, πρώτο το citroen, πίσω το clio , το τρίτο όχημα έστριψε ξαφνικά στη Θ.Γαζή και σταμάτησε μπροστά ακριβώς στο σημείο που έγινε το συμβάν. Βγήκαν από το polo τρία άτομα, ο συνοδηγός και οι δύο που κάθονταν πίσω και ταυτόχρονα εντωμεταξύ είχαν σταματήσει και τα άλλα δύο αυτοκίνητα. Όταν βγήκαν από το polo , τους ρώτησαν τι ομάδα είστε και αυτοί απάντησαν «Άρης ρε πουτάνες». Ταυτόχρονα, βγήκαν και από τα άλλα δύο αυτοκίνητα οι επιβαίνοντες και κινήθηκαν προς τους πέντε οπαδούς του Άρη που βρίσκονταν στα σκαλιά της οικοδομής.

 Ποιος επιτέθηκε με το μαχαίρι

Από τους πέντε Αρειανούς, οι δύο πρόλαβαν και έφυγαν τρέχοντας. Αναφορικά με τους άλλους τρεις Αρειανούς, πρώτα, σύμφωνα με όσα είπε, τους όρμησαν αυτοί από το polo. Βέβαια, όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα, οπότε το ποιος όρμησε πρώτος ή δεύτερος είναι πολύ σχετικό ζήτημα. Από το clio βγήκαν και οι τέσσερις που ήταν εντός και όρμηξαν. Από το citroen βγήκε ο …, ο …, αλλά όπως είπε δεν επιτέθηκε ο ίδιος. Είπε επίσης ότι κατέβηκε και ο … και ο …

 Μαχαίρωναν επαναλαμβανόμενα, τους είδα να κρατάνε στειλιάρια

Ο … είπε ότι πήρε στο κυνήγι τον έναν από τους Αρειανούς που έτρεξε να φύγει και όταν γύρισε, είχε τελειώσει το επεισόδιο και ξαναγύρισε στο αυτοκίνητο. Για τον … είπε ότι είχε μαχαίρι, κατέβηκε, πλην όμως δεν πήγε στο συμβάν, γιατί κύλησε το αυτοκίνητο και επέστρεψε σε αυτό. Για τον ίδιο είπε ότι ξεκίνησε και αυτός να πάει στην συμπλοκή, αλλά φοβήθηκε και επέστρεψε στο αυτοκίνητο. Για τον …. Είπε ότι πήγε κανονικά στην συμπλοκή. Από τα άτομα που επιτέθηκαν είπε ότι ο … είχε το δρεπάνι , ο … ένα μεγάλο μαχαίρι, και αυτοί όρμηξαν και επιτέθηκαν και μαχαίρωναν επαναλαμβανόμενα. Με μαχαίρι είπε ότι επιτέθηκε και ο … και χτύπησε με αυτό κάποιο από τα τρία άτομα, αλλά δεν μπορούσε να πει ποιο συγκεκριμένα. 

Είπε επίσης ο … , … και ο … κρατούσαν στυλιάρια και τους είδε κανονικά να επιτίθενται και να χτυπάνε σε όλο το σώμα και στο κεφάλι . Είπε επίσης για τον … και τον … ότι φορούσαν κράνη και ότι ο … με τον …. Ότι είδε ότι να χτυπάνε, αλλά δεν μπόρεσε να δει αν κρατούσαν κάτι. Κάποια στιγμή είπε ότι άκουσε ένα από τα άτομα που δέχονταν επίθεση να φωνάζει «φτάνει, φτάνει» και εκείνη την στιγμή είδαν να έρχονται από την Πλαστήρα οκτώ περίπου οπαδοί του Άρη που κρατούσαν αντικείμενα.  Ταυτόχρονα τότε πήγαν προς τα αυτοκίνητα και έφυγαν.

 Είχε αίματα στο αυτοκίνητο

Κατά την φυγή τους είπε ότι δεν συναντήθηκαν τα τρία αυτοκίνητα, citroen, clio, polo. Αυτοί κινήθηκαν με το citroen προς την Παπαναστασίου με προορισμό το κέντρο και κάπου στο ύψος του γυράδικου του Πρασσά, μετά το κατάστημα …., έστριψαν δεξιά και στάθμευσαν το αμάξι εκεί, όπου το παράτησαν και έφυγαν πεζοί. Το αριστερό χέρι του… όπως είπε είχε κοπεί και είχε αίματα και επίσης είχε αίματα μέσα στο αυτοκίνητο. Για το λόγο αυτό είπε ο … έβγαλε από το αυτοκίνητο το πλατοκάθισμα και το πέταξε σε έναν κάδο, λίγο παρακάτω από το σημείο που είχαν παρκάρει.

 Εκεί αποφάσισαν ο … με τον … να φύγουν με ταξί στον σύνδεσμο στην Π.Π.Γερμανού για να δέσει το χέρι του εκεί ο …. Να γυρίσει με το βανάκι της δουλειάς για να τους πάρει κι αυτούς, τους άλλους δύο , τον … δηλαδή και τον … Οι δύο τελευταίοι είχαν δώσει στον …. ένα σημείο να τους περιμένει, αλλά τελικά δεν περίμεναν και συνέχισαν να κινούνται επί της Παπάφη. Τότε κάποια στιγμή ο … ρώτησε τον …. αν έχει τηλέφωνο, διότι ο ίδιος δεν είχε μαζί του, του είπε ότι είχε και επικοινώνησε ο … με τον … για να περάσει να τους πάρει από το σημείο που είχαν φτάσει στην Παπάφη, Άφησαν τον ….



 Πέταξε το μαχαίρι σε υπόνομο

Στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Π.Π.Γερμανού και τον … τον γύρισε πίσω στο σπίτι του στην Καλαμαριά. Σε συνομιλία του… με τον … είπε ότι ο … λίγο μετά το σημείο που είχαν παρκάρει με το citroen  πέταξε το μαχαίρι σε κάποιον υπόνομο. Ο …. Εντοπίστηκε εντός της οικίας του, επί της οδού .... Θεσσαλονίκη. Σε βάρος του διενεργήθηκαν σωματική έρευνα και κατάσχεση και κατ οίκον έρευνα , οι εκθέσεις των οποίων σας υποβάλαμε. Επιπρόσθετα, σας υποβάλλαμε και μία Έκθεση Ανεύρεσης Οχήματος καθ’υπόδειξη και κατασχέσεως, με την οποία κατασχέθηκε το υπ’αριθμ. …. ΙΧΕ μάρκας Renault clio, χρώματος μαύρου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες ως μέσο μετάβασης και διαφυγής τους προς και από το θανατηφόρο επεισόδιο. Ο …. είχε μάλιστα σταθμεύσει σε ιδιαίτερα μακρινή απόσταση από την οικία του.

 Συγκεκριμένα, η οικία του βρίσκεται στην οδό… όπως σας προανέφερα και το όχημα ανευρέθηκε πάνω από το Καυτατζόγλειο, στο δρόμο που βγαίνει προς τον περιφερειακό, στη συμβολή των οδών Κυριάκου Μάτση και Σκουφά. Ο … εντοπίστηκε να κινείται στην περιοχή Δελφών και συνελήφθη. Σε βάρος του διενεργήθηκαν σωματική έρευνα  και κατάσχεση και κατόίκοιν έρευνα και κατάσχεση και συντάχθηκαν οι σχετικέ εκθέσεις που σας υποβάλλουμε.



 Ο συλληφθείς είχε πάνω του κάνναβη

Επιπρόσθετα, σε βάρος του σχηματίστηκε έτερη δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, καθώς σε σωματική του έρευνα από τους αστυνομικούς της παραπάνω υπηρεσίας βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (πιθανόν κάνναβης). Οι… και … εντοπίστηκαν σε οικία επί της οδού Αλεξανδρείας, όπου και διενεργήθηκε κατόίκον έρευνα και κατάσχεση. Κατά την παραμονή του στην υπηρεσία μας ο ….ισχυρίστηκε ότι ήταν μεταξύ των ατόμων που μετέβησαν στο σημείο της επίθεσης, επιβαίνοντας στο μαύρο Renault Clio , χωρίς να αναφέρει κάτι περισσότερο για τις πράξεις του. Από τους υπόλοιπους δράστες ισχυρίστηκε ότι γνώριζε μόνο τον ….

 Οι … και …. εντοπίστηκαν σε οικία επί της οδού …. στη Θεσσαλονίκη, όπου διέμεναν προσωρινά. Σε κατοίκον έρευνα και κατάσχεση που διενεργήθηκε στη συγκεκριμένη οικία βρέθηκαν ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (πιθανόν κάνναβη), για την οποία σχηματίστηκε και υποβάλλεται έτερη δικογραφία. Κατ΄οίκον έρευνες προς εντοπισμό των ανωτέρω διενεργήθηκαν επίσης και στις οικίες τους, οι εκθέσεις των οποίων σας υποβάλλονται. Επίσης διενεργήθηκε σωματική έρευνα και κατάσχεση σε βάρος του αδερφού του…, με την οποία κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο. Κατά την παραμονή του στην υπηρεσία μας ο …. ισχυρίστηκε ότι ήταν μεταξύ των δραστών της επίθεσης, επιβαίνοντας μαζί με τον …. Στο τρίτο όχημα, το άγνωστο μέχρι στιγμής vw polo, μη γνωρίζοντας τον οδηγό και συνοδηγό του οχήματος. Από τους υπόλοιπους δράστες ανέφερε ότι γνώριζε μόνο τον ….

 «Δεν ήταν το δρεπάνι το φονικό όπλο»

Κατά την επίθεση ανέφερε ότι κρατούσε το αναδιπλούμενο δρεπάνι που κατασχέθηκε, με το οποίο όμως, όπως ισχυρίστηκε , δεν επιτέθηκε σε βάρος του θύματος αλλά σε βάρος έτερου εκ των παθόντων, τον οποίο και χτύπησε μία φορά στο πόδι. Κατά την παραμονή του στην υπηρεσία μας ο … ανέφερε ότι ήταν μεταξύ των δραστών της επίθεσης, επιβαίνοντας μαζί με τον …. Στο τρίτο όχημα , το άγνωστο μέχρι στιγμής VW POLO , μη γνωρίζοντας τον οδηγό και συνοδηγό του οχήματος, καθώς και τους υπόλοιπους δράστες. Κατά την επίθεση ισχυρίστηκε ότι φορούσε κράνος και κρατούσε ξύλινο στειλιάρι , χωρίς ωστόσο να προλάβει να χτυπήσει κάποιο από τα θύματα.

Πέταξαν το μαχαίρι εξαφάνισαν κηλίδες αίματος 

 Από τις αποκαλύψεις που έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο ΣΚΑΙ, και σύμφωνα με την δικογραφία προκύπτει και ο βαρύς οπλισμός που είχαν οι δράστες ο οποίος ήταν: 

 1 δρεπάνι

3 μαχαίρια

1 στειλιάρι

4 σιδηρολοστούς

Κάποια από αυτά τα πέταξαν και σε υπόνομο ενώ έβγαλαν και κάθισμα από αμάξι που είχε αίμα από έναν από τους δράστες. Μάλιστα, ένας από τους δράστες σε μεταξύ τους συνομιλίες αναφέρει ότι έκανε βλακεία που ξέχασε εκεί το δρεπάνι.

 Άλλη μαρτυρία αναφέρεται στον τραυματισμένο δράστη, καθώς ένας από τους φίλους του Άλκη φαίνεται να έχει αντεπιτεθεί χτυπώντας με ένα κράνος έναν από τους κατηγορούμενους.

 «Το αριστερό χέρι του 23χρονου είχε κοπεί και είχε γεμίσει αίματα μέσα στο αυτοκίνητο γι αυτό έβγαλε από το αυτοκίνητο το πλατοκάθισμα και το πέταξε σε ένα κάδο. Εκεί πέταξε και το μαχαίρι που κρατούσε σε έναν υπόνομο. Στη συνέχεια πήγαν με ταξί στον σύνδεσμο για να δέσουν το χέρι του».

 Μια ακόμα μαρτυρία δείχνει ότι δεν περιορίζεται η υπόθεση στους 11 κατηγορουμένους και μπορεί να υπάρχουν τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα πέρα από τον καταζητούμενο που έχει διαφύγει στην Αλβανία: «Στο τρίτο αυτοκίνητο μάρκας Polo οδηγός ήταν άγνωστος άνδρας, πιθανόν κάτοικος Ωραιοκάστρου, ενώ ενδέχεται να επέβαινε και 5ο άτομο. Συνολικά στα τρία οχήματα μπορεί να βρίσκονταν 13 άτομα».

 Παράλληλα, γίνεται αναφορά για ένα άτομο ύψους 1.70,  24 χρονων με σκούφο ο οποίος είναι αξύριστος. 

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ κάθισαν στον σύνδεσμο τουλάχιστον μέχρι τις τρεις το πρωί, μετά εξαφανίστηκαν, σταμάτησαν τις επικοινωνίες, κρύφτηκαν στα σπίτια φίλων και πλέον μετά την σύλληψη τους αποδίδουν κατηγορίες ο ένας στον άλλον. 

 

 «Ήμασταν τουλάχιστον… έντεκα»

Ο 23χρονος πρώτος συλληφθείς και πλέον προφυλακισμένος έδωσε στην αστυνομία τα στοιχεία των υπόλοιπων συμμετεχόντων στη δολοφονική επίθεση ενώ το χρονικό της επίθεσης και τα άτομα που συμμετείχαν περιέγραψαν στις προανακριτικές τους απολογίες και άλλοι κατηγορούμενοι. Το mega  και το Live News αποκαλύψαν: 

 «Ο συνοδηγός του λευκού αυτοκινήτου κατά την παραμονή του στην υπηρεσία ανέφερε ότι ήταν μεταξύ των δραστών. Ισχυρίστηκε ότι έφερε μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε σε βάρος ενός εκ των παθόντων, προκαλώντας τους τραύματα στο πόδι, αλλά δεν επιτέθηκε σε βάρος του θανόντος», είπε αστυνομικός.

 Ενδεικτικό της μέχρι σήμερα δράσης των κατηγορουμένων είναι το γεγονός πως δύο εξ αυτών, ο ήδη προφυλακισμένος και ένας ακόμα κατηγορούμενος, 20χρονος, αλβανικής αγωγής, είχαν συμμετάσχει και στην παλιότερη επίθεση του 2019 στην ίδια σχεδόν περιοχή με θύματα φιλάθλους του Άρη.

 Άλλοι επίσης είναι σεσημασμένοι για αδικήματα όπως: διακεκριμένες φθορές, παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, απρόκλητη σωματική βλάβη, παράνομη βία.

 Ποιος είναι ο “Αθηναίος” που παραδόθηκε στην Αστυνομία

Οι αρχές αν και έχουν ήδη προχωρήσει σε συλλήψεις, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, σε Ελλάδα και Αλβανία με στόχο τη σύλληψη όλων όσον φέρεται να εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη.

 Ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης βρίσκεται στον ανακριτή και το ενδέκατο μέλος της συμμορίας, ο αποκαλούμενος "Αθηναίος".

 Πρόκειται για έναν 25χρονο που φαίνεται να ανήκει στην "βαριά βιομηχανία" οπαδών. Είναι ενεργός οπαδός του ΠΑΟΚ δεν είναι σεσημασμένος και αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι ο λόγος που ο κατηγορούμενος ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη καθώς διαμένει μόνιμα στην Αθήνα.

 Σύμφωνα με τις αρχές φέρεται να ήταν παρών στο επεισόδιο που οδήγησε στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και ακολούθως να επιβιβάζεται στο τρίτο αυτοκίνητο.


 Οι πρωταγωνιστές της δολοφονικής επίθεσης

Ήδη οι Αρχές έχουν συλλάβει και ανακρίνουν νεαρούς οι οποίοι είτε βρίσκονταν στο σημείο του φονικού είτε συμμετείχαν με ενεργό τρόπο σε αυτό.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, φαίνεται πως οργανωτής της όλης επίθεσης είναι ένας 23χρονος με Αλβανική καταγωγή.

 Οι Αρχές τον έχουν στο στόχαστρο και ερευνούν τη συμμετοχή του στο φονικό αλλά και τις κινήσεις του, πριν και μετά.

 Ωστόσο, όπως έχει προκύψει από την έρευνα, δεν ήταν αυτός που μαχαίρωσε τον άτυχο 19χρονο.



 Αντίθετα, οι έρευνες για τον δολοφόνο στρέφονται στο πρόσωπο ενός 21χρονου ημεδαπού, ο οποίος φαίνεται να είναι ο δράστης του φονικού και αυτός που μαχαίρωσε τον Άλκη.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός είχε δεχτεί στο παρελθόν επίθεση από οπαδούς του Άρη, είχε τραυματιστεί στο ένα μάτι και είχε νοσηλευτεί στο ΑΧΕΠΑ.

 Μετά το περιστατικό, όπου στεκόταν, διατυμπάνιζε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα πάρει εκδίκηση για αυτό που του συνέβη.

 Επιπλέον, οι Αρχές εξετάζουν έναν νεαρό με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε και αυτός ενεργά στη φονική επίθεση, τραυματίζοντας τους δύο φίλους του 19χρονου, ευτυχώς όχι θανατηφόρα, ενώ ισχυρίζεται πως δεν επιτέθηκε στον Άλκη.

 Αναφορικά με τον τέταρτο ύποπτο, ήταν και αυτό οπλισμένο με μαχαίρι και έχει τραυματίσει ένα ή δύο άτομα.

 Τέλος, ο πέμπτος ύποπτος είναι αυτός που έχει διαφύγει, μαζί με τον πατέρα του, στην Αλβανία, με αποτέλεσμα να διαφεύγει ακόμη της σύλληψης.


 Καρέ καρέ οι κινήσεις των δραστών του άγριου φονικού

Νέα βίντεο έρχονται στο φως της δημοσιότητας από κάμερες ασφάλειας που έχουν καταγράψει την πομπή των τριών οχημάτων που μέσα σε αυτά βρισκόταν το τάγμα εφόδου των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ λίγα λεπτά πριν τη φονική επίθεση στον Αλκή, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega.

Αποφασισμένοι για όλα. Οπλισμένοι σαν «αστακοί» με μαχαιριά, σιδερολοστούς, ρόπαλα ακόμη και δρεπάνι. Έτοιμοι να σπείρουν τον τρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το τάγμα εφόδου των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ αναζητά μέσα στη νύχτα υποψήφια θύματα. Η συμμορία των 11 κινείται με τρία αυτοκίνητα σε πομπή. Οι κάμερες ασφαλείας, σύμφωνα με το Mega, καταγράφουν καρέ καρέ τις κινήσεις τους λίγο πριν συναντήσουν τον 19χρονο Άλκη και τους 4 φίλους του.


 Νέα βίντεο

Στο βίντεο ντοκουμέντο έχει καταγραφεί η στιγμή όπου η πομπή του θανάτου βρίσκεται επί της οδού Πλαστήρα, μόλις 150 μέτρα μακριά από το σημείο της τραγωδίας.

 Πρώτο περνά το λευκό όχημα το οποίο οδηγεί ο 23χρονος από την Αλβανία, τον ακολουθεί το μαύρο όχημα και τελευταίο είναι το γκρι.

Οι επιβαίνοντες αυτού του οχήματος θα εντοπίσουν και την παρέα του αδικοχαμένου Άλκη και θα δώσουν το έναυσμα της δολοφονικής επίθεσης.

 Ο 19χρονος Άλκης δέχεται την χωρίς καμία αίτια επίθεση της ομάδας των χούλιγκαν του ΠΑΟΚ. Με πολλαπλά χτυπήματα από τα στυλιάρια αλλά και το δρεπάνι των 23 εκατοστών, πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος.

 H ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του Άλκη σοκάρει. Ο 19χρονος φέρει τραύμα στον δεξιό μηρό, δύο ακόμη στον αριστερό, ρωγμώδες κάταγμα στο κρανίο και υπαραχνοειδή αιμορραγία.



 Ο Άλκης βρίσκεται μαζί με τέσσερις φίλους του. Ο ένας από αυτούς εγκλωβίζεται από τους δράστες και δέχεται μαχαιριές στο πόδι ενώ προσπαθεί να βοηθήσει τον 19χρονο.

 Τότε οι χούλιγκαν τον χτυπούν στο κεφάλι με ρόπαλο και τον μαχαιρώνουν στο πόδι, παρά το γεγονός ότι ήδη είναι αναίσθητος.

 Tα υπόλοιπα τρία άτομα προσπάθησαν να τρέξουν για να σωθούν. Ένας από αυτούς όμως δε θα γλιτώσει από τη μανία του ατόμου που κρατά το δρεπάνι και θα δεχθεί χτύπημα στον γλουτό. Όμως καταφέρνει να διαφύγει.

 Οι φίλοι του Άλκη που δέχτηκαν τη φονική επίθεση, σήμερα συνόδευσαν τους γονείς του 19χρονου, με έναν από αυτούς να δυσκολεύεται ακόμη να περπατήσει από τα τραύματά του.

 Τι είπε ο 23χρονος εγκέφαλος για το φονικό

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Live News στο Mega τον 21χρονο Έλληνα Γ.Κ. κατηγορεί ο 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, που έχει συλληφθεί από τις πρώτες ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη, για το ότι εκείνος έδωσε το χτύπημα που οδήγησε τον 19χρονο στον θάνατο.

 Στην απολογία του ο 23χρονος παραδέχεται ότι ήταν στο σημείο της δολοφονίας, ενώ περιέγραψε πώς έγινε η επίθεση.

 Ανάμεσα σε άλλα, ο 23χρονος είπε: «…ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Eκανα μ@λ@κί@. Ξέχασα εκεί το δρεπάνι!».

 Επίσης, ο 23χρονος χαρακτήρισε τον εαυτό και τους συγκατηγορουμένους του «θύματα τoυ φανατισμού» και ανέφερε ότι «μετά τον αγώνα βόλεϊ των ομάδων ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού φτάσανε στο Σύνδεσμο και έτερα μέλη μας ενημέρωσαν ότι, ψάχνουν οπαδούς της ομάδας του Άρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο».

 «Θύματα του φανατισμού, ξεκινήσαμε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης τρία αυτοκίνητα, προς αναζήτηση οπαδών του ΑΡΗ, που όπως γνωρίζαμε στο παρελθόν είχαν τραυματίσει βαριά συνοπαδό μας», τόνισε.

 Σύμφωνα με την απολογία του, πίστευε ότι σκοπός τους ήταν ο «διαπληκτισμός με ύβρεις και χειροδικίες και ουδέποτε σκέφτηκα ότι, από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα, που εν τέλει προέκυψαν».

 Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι ο ίδιος οδηγούσε το CITROEN ΙΧ του στο οποίο επέβαιναν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, που τους κατονόμασε στο RENAULT, και άλλοι τέσσερις στο δεύτερο POLO, στο οποίο επέβαινε και ο Γ.Κ., ο οποίος είχε το δρεπάνι.

 Περιέγραψε ότι: «Πριν φτάσουμε στη διασταύρωση επί της οδού Πλαστήρα, στο ύψος με την οδό Γαζή, το αυτοκίνητο μάρκας POLO, αιφνίδια έστριψε αριστερά επί της οδού Γαζή. Σταματήσαμε τα δύο αυτοκίνητα που προπορευόμασταν και περιμέναμε επί της οδού Πλαστήρα. Τα άτομα που επέβαιναν στο POLO, μας έδωσαν σήμα να κατέβουμε, αυτό σήμαινε ότι, είχαν βρεθεί τα άτομα που έψαχναν.

 Αξίζει στο σημείο αυτό, να αναφέρω ότι, τόσο εγώ, όσο και τα άτομα που επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο, δεν φέραμε όπλα, μαχαίρια, ή άλλο όργανο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό. Και ξεκίνησε η συμπλοκή».

 Όπως ανέφερε κατέβηκαν όλοι από τα αυτοκίνητα, ενώ όπως ισχυρίζεται: «… εγώ δεν είχα τραβήξει το χειρόφρενο και το αμάξι ξεκίνησε να κατηφορίζει μόνο στην Πλαστήρα. Ενώ όλοι είχαν ήδη φτάσει στο σημείο της συμπλοκής, εγώ μπήκα αμέσως ξανά στο αμάξι και τράβηξα το χειρόφρενο. Άφησα ανοιχτή την πόρτα του οδηγού, κατέβηκα από το αμάξι, όταν όμως είδα τι γινόταν προς το σημείο της συμπλοκής, τρόμαξα και ουδέποτε πλησίασα.

 Όταν αντιλήφθηκα ότι, η κατάσταση είχε ξεφύγει, χωρίς να έχω εικόνα, για το τι ακριβώς συνέβαινε στο σημείο της συμπλοκής και βλέποντας να ανεβαίνουν από την Παπαναστασίου οπαδοί του ΑΡΗ, που φώναζαν και έβριζαν, τρομοκρατημένος φώναξα: ΠΑΜΕ, ΠΑΜΕ. Τις περισσότερες λεπτομέρειες, για τη συμπλοκή τις έμαθα αργότερα».