Μεγάλη ήταν η συγκίνηση μετά την είδηση πως εντοπίστηκε η κλεμμένη λειψανοθήκη του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στα Τσουκαλέικα, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ειδικότερα, παραμονή της εορτής του Αγίου και ενώ στον Ιερό Ναό ήταν σε εξέλιξη ο αρχιερατικός Εσπερινός, ένα τηλεφώνημα από την Ασφάλεια Πατρών, στον εφημέριο της εκκλησίας π. Δημήτριο, ενημέρωσε ότι η λειψανοθήκη με το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους, εντοπίστηκε σε σπίτι ενός 50χρονου άνδρα στην Πάτρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του tempo24.news, όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών εντόπισαν έναν άνδρα μέσα στο αυτοκίνητό του, σε περιοχή κοντά στο Σκαγιοπούλειο.

Αμέσως, έγινε αντιληπτό ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε και προχώρησαν σε έλεγχο του οχήματός του, όπου διαπίστωσε την ύπαρξη κλοπιμαίων.

Έτσι, με τον άνδρα παρόντα, προχώρησαν σε έλεγχο δύο κατοικιών, που ανήκουν στον συγκεκριμένο 50χρονο, όπου εντοπίστηκαν οι σταυροί του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους.

Παρόλα αυτά, η λειψανοθήκη ακόμη δεν είχε εντοπιστεί. Χωρίς καθυστέρηση οι Αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες και αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, οδηγούνται σε τρίτο ακίνητο με, το οποίο συνδέται ο 50χρονος.

Σε έρευνα που ακολούθησε εκεί, εντόπισαν την επίχρυση λειψανοθήκη με το Ιερό Λείψανο.

«Σημάδι από τον Άγιο Χαράλαμπο, ότι είναι εδώ και μας προστατεύει», είπαν οι ενορίτες στα Τσουκαλέικα, που έκπληκτοι άκουσαν ότι η λειψανοθήκη βρέθηκε και επιστράφηκε την ημέρα που η εκκλησία τους γιορτάζει.

Συγκινημένος και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών για την έρευνά τους και την παράδοση της λειψανοθήκης στην εκκλησία.