Στις 2 Μαρτίου 2022 θα απολογηθεί τελικά η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση της «σκευωρίας» της Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σήμερα η εισαγγελέας ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της και να ενημερωθεί επί της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Η κυρία Τουλουπάκη κατηγορείται για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας αλλά και σειρά πλημμεληματικών πράξεων μεταξύ των οποίων και αυτή της παράβασης καθήκοντος.

Η εισαγγελική λειτουργός από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται ενώ σε πρόσφατη δήλωση της έκανε λόγο σε πιέσεις και επιθέσεις με στόχο να μην προχωρήσει η έρευνα για την φαρμακοβιομηχανία. Η κ. Τουλουπάκη αναφέρθηκε σε καταπάτηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου και διάκρισης εξουσιών επισημαίνοντας πως δεν υπέκυψε σε πιέσεις. Μάλιστα, χαρακτήρισε «τίτλο τιμής» την κλήση της σε απολογία σημειώνοντας: «Δεν φοβάμαι τίποτα».