Προσωρινά κρατούμενοι με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους οι τέσσερεις απο τους επτά κατηγορούμενους για την υπόθεση του γηροκομείου - κολαστήριου στα Χανιά, όπου ηλικιωμένοι βιώναν τον τρόμο καθημερινά κάτω από τις εφιαλτικές συνθήκες διαβίωσης.

Μετά απο μία μαραθώνια διαδικασία 22 ωρών που ξεκίνησε στις 7 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε στίς 5 τα ξημερώματα της Κυριακής κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, η 67χρονη ιδιοκτήτρια της δομής, η 43χρονη κόρη της και συνδιαχειρήστρια , ο 50χρονος παθολόγος γενικός γιατρός της δομής καθώς και ο 70χρονος ψυχίατρος της δομής. Ελεύθεροι με περιοριστικούς ορους κρίθηκαν οι δυο νοσηλεύτριες καθώς και ο νοσηλευτής - διοικητικός υπάλληλος της δομής.

Υπενθυμίζεται ότι και οι επτά αντιμετωπίζουν βαριές ποινικές διώξεις και συγκεκριμένα κατηγορούνται για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία (αφορά περίπου 29 περιπτώσεις θανάτων και 8 απόπειρες), απάτης, πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.