Aποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία του επτάχρονου αγοριού από τον σύντροφο της μητέρας του στην Κυψέλη. όπως διαπιστώνεται, ο 33χρονος Πολωνός κακοποιούσε και την αδερφή του. Μάλιστα η μικρή είχε εμφανιστεί στο σχολείο με μακρυμάνικα ρούχα για να μην φαίνονται τα σημάδια του ξυλοδαρμού.

Σύμφωνα με το Star οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου της Ιωάννας ήταν οι πρώτοι που κατάλαβαν τον εφιάλτη που βίωνε στα χέρια της μητέρας του και του συντρόφου της. Επί τρείς συνεχείς ημέρες, 14, 15 και 16 Μαΐου του 2018 απουσίαζε αδικαιολόγητα από το σχολείο. Ο διευθυντής του σχολείου ανησύχησε και έτσι ενημέρωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στις 17 Μαΐου του 2018 και μετά από τρεις μέρες απουσίας η μικρή Ιωάννα επέστρεψε στο σχολείο. Εκείνη τη μέρα η μητέρα της την είχε ντύσει με μακρυμάνικο για να κρύψει τα σημάδια της κακοποίησης. Ωστόσο, αυτό κίνησε τις υποψίες των εκπαιδευτικών.




«Με τιμώρησε, φοβάμαι, βλέπω εφιάλτες»

Από εκείνη την ημέρα η μικρή απομακρύνθηκε από το διαμέρισμα - «κολαστήριο» και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων. Εκεί τα στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας κατάφεραν και την ξεκλείδωσαν και έτσι τους εκμυστηρεύτηκε όλη την κόλαση που βίωνε στα χέρια του συντρόφου της μητέρας της και δολοφόνου του αδελφού της.

«Δέχομαι πολλές τιμωρίες από τον Μ... Φοβάμαι. Βλέπω εφιάλτες. Δεν θέλω να γυρίσω στο σπίτι. Ο μπαμπάς όσο ήταν μαζί μας χτυπούσε τη μαμά. Φοβάμαι και τον μπαμπά» είχε πει το κοριτσάκι. Με γρήγορες διαδικασίες η μικρή Ιωάννα δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια. Έτσι δεν είχε την τραγική μοίρα του μικρού αδελφού της.

Η κραυγή αγωνίας από την 10χρονη για τον αδελφό της

Το κοριτσάκι όταν πήγαινε Δ΄Δημοτικού είχε ενημερώσει τη δασκάλα της για την εξαφάνιση του αδερφού της. Η εκπαιδευτικός με τη σειρά της ενημέρωσε τη διευθύντρια του σχολείου η οποία τελικά απευθύνθηκε στην ΕΛ.ΑΣ.

Αυτή, σύμφωνα με το Star, δεν ήταν η μοναδική φορά που η αδελφή του Ανδρέα σήμανε καμπανάκι για την τύχη του αδερφού της καθώς, κατά την ίδια πηγή, επέμεινε και στους ανάδοχους γονείς της για την εξαφάνιση με αποτέλεσμα αυτοί να απευθυνθούν εκ νέου στην ΕΛΑΣ.

Η Αστυνομία είχε διαπιστώσει ότι ο βιολογικός πατέρας των παιδιών ήταν σε ψυχιατρική κλινική, γεγονός που σήμανε συναγερμό καθώς δεν θα μπορούσε ο ίδιος να έχει μαζί του τον 7χρονο, όπως επέμενε να ισχυρίζεται η σύζυγός του και μητέρα του αγοριού.