Νέα μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα κατέθεσε η οικογένεια της 19χρονης Άρτεμης Βασίλη και ζητάει να καταθέσουν εκ νέου βασικοί μάρτυρες στην υπόθεση της εξαφάνισής της. Ο δικηγόρος της οικογένειας Αναστάσιος Ντούγκας είπε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ότι η οικογένεια ζητά να εξεταστούν πάλι βασικοί μάρτυρες. Ανάμεσα στους μάρτυρες βρίσκεται και ο νεαρός τον οποίο είχε γνωρίσει η 19χρονη λίγους μήνες πριν εξαφανιστεί από το Κορωπί τον Οκτώβριο του 2020.

Ο άνδρας, μιλώντας στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση: «Σου είπα, εγώ δεν έχω καμία σχέση, ψάχνετε εντελώς λάθος. Σας είπα δυο φορές την είδα όλες και όλες στη ζωή μου. Μία στη θάλασσα και μία για καφέ στον Πειραιά. Αυτά έγιναν τέλος καλοκαιριού και εκείνη χάθηκε τον Οκτώβριο, τόσους μήνες μετά».

Και συνέχισε: «Πώς θα μπορούσα να έχω εγώ σχέση με την εξαφάνισή της… Και που ήρθε στο σπίτι μου τι να λέει; Τα έχω πει όλα στην Αστυνομία. Ό,τι ξέρω, το έχω καταθέσει. Δεν είχα καμία επαφή, το καταλαβαίνεις; Μπορεί να την πίεζαν οι δικοί της, πού να ξέρω. Να μην την άφηναν να βγαίνει και εκείνη να έφυγε».

Από την πλευρά του, ο πατέρας της 19χρονης, Γιάννης Βασίλη, ανέφερε ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την έρευνα για το παιδί του σε όλη τη διάρκεια του βίου του. Επίσης σχολίασε τις έρευνες των αστυνομικών αρχών, αλλά και το γεγονός ότι η οικογένεια στοχοποιήθηκε για την εξαφάνιση της 19χρονης.

«Στην έρευνα τίποτα δεν έγινε σωστά. Από την ημέρα που πήγε η υπόθεση στη ΓΑΔΑ, πάνε λίγο καλύτερα τα πράγματα. Το τελευταίο μέρος που πρέπει κανείς να ψάξει είναι η οικογένειά μας. Ήμασταν και παραμένουμε μία δεμένη οικογένεια. Δε θα σταματήσω να ψάχνω. Θα πεθάνω με αυτόν τον καημό… Αυτό που έτυχε σε μας να μην τύχει σε καμία οικογένεια. Έχω σκεφτεί το κακό σενάριο, αλλά δεν θέλω να το βάζω στο μυαλό μου. Προσεύχομαι να μην έχει συμβεί κάτι κακό στην Άρτεμη», υπογράμμισε ο πατέρας της 19χρονης.

Παράλληλα έκανε έκκληση σε δύο φίλες της Άρτεμης, αν γνωρίζουν κάτι για την υπόθεση, να μιλήσουν δημόσια. «Η Άρτεμη είχε δύο φίλες που μεγάλωσαν μαζί για πάνω από δεκαέξι χρόνια, από το Νήπιο έκαναν παρέα. Μας ξέχασαν ξαφνικά. Απομακρύνθηκαν και ψάχνω να βρω το λόγο. Κάνω έκκληση σε αυτές τις κοπέλες άμα ξέρουν κάτι να βγουν να το πουν», τόνισε ο Γιάννης Βασίλη.

Να σημειωθεί ότι έχουν περάσει 16 μήνες από την εξαφάνιση της 19χρονης και ακόμη οι έρευνες δεν έχουν δώσει κάποιο αποτέλεσμα. Στις αρχές του μήνα υπήρχε η πληροφορία ότι η νεαρή κοπέλα είχε χάσει τη ζωή της και είχε θαφτεί στον Καρελά Κορωπίου. Η Αστυνομία έκανε εξονυχιστική έρευνα στην περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να εντοπίσει κάποιο ίχνος της.




Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 28 Φεβρουαρίου 2022