Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με το δημοσιογράφο Χρήστο Μυτιλινιό.

Στις δηλώσεις που έκανε, στάθηκε στα κάτωθι σημεία:

Αναφορικά με τις δομές που θα φιλοξενήσουν Ουκρανούς πρόσφυγες

Είναι δύο δομές, η μια την πόλη των Σερρών και μια στο Κλειδί κοντά στα σύνορα, στον Προμαχώνα. Από τον συνοριακό σταθμό Προμαχώνα από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα είναι λιγότερα από 1.000 άτομα αυτά που έχουν έρθει οδικώς στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι εξ αυτών στοχευμένα πηγαίνουν στην Αθήνα. Στο νομό Σερρών έχει εγκατασταθεί μόνο μια οικογένεια αυτή τη στιγμή σε σπίτι που φιλοξενούνται.

Εμείς ξέρουμε από προσφυγιά, οι Σερραίοι είναι φιλόξενοι, υπάρχει δυνατότητα και στις δομές άλλα και είμαι περήφανος για αυτό, έχω δεχτεί πάρα πολλά τηλεφωνήματα από οικογένειες που θέλουν να φιλοξενήσουν ανθρώπους. Αυτοί που έχουν περάσει από εμάς είναι κυρίως γυναίκες με παιδιά οι οποίοι στοχευμένα πηγαίνουν σε συγκεκριμένους ανθρώπους δηλαδή σε συγγενείς τους ή σε σπίτια δικά τους. Περιμένουμε δύο λεωφορεία ίσως αργά το απόγευμα αλλά και αυτό το έχουμε ως πληροφορία. Αυτοί όμως έχουν συνήθως ως προορισμό την πρωτεύουσα.

Ακούστε τη συνέντευξή του