Με τη συνέχιση της κατάθεσης του πρώτου μάρτυρα, ο οποίος κατήγγειλε πως βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη σε ηλικία σχεδόν 16 ετών, συνεχίζεται σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του σκηνοθέτη ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς, τριών ανηλίκων και ενός νεαρού άνδρα.

Ο μάρτυρας θα απαντήσει στις ερωτήσεις συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης. 

Ο νεαρός έχει καταθέσει ήδη για τον τρόπο με τον οποίο γνωρίστηκε με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, τους λόγους για τους οποίους έκανε παρέα μαζί του και πώς βιάστηκε μέσα στο διαμέρισμα του σκηνοθέτη στο Μεταξουργείο αφού πρώτα είχε καταναλώσει αλκοόλ και κάνναβη τα οποία του πρόσφερε ο κατηγορούμενος.

«Ήθελα να μιλήσω αλλά δεν μπορούσα. Έχασα τις αισθήσεις μου μετά από αυτό. Παίζει να κράτησε ένα δυο, τρία λεπτά. Έχασα τις αισθήσεις μου. Ξύπνησα την επόμενη ημέρα, με κάτω το παντελόνι και το εσώρουχό μου. Ήμουν έξω στο μπαλκόνι, κοίτα γύρω μου να δω αν ήταν ο κατηγορούμενος. Δεν ήταν. Εκείνη τη στιγμή ένιωθα πολύ φόβο. Ήθελα να τρέξω να βρω έξω. Ντύθηκα πολύ γρήγορα, δεν τον είδα στο σαλόνι και άνοιξα την πόρτα και έφυγα. Πήγα στον φίλο μου, χτύπησα μου άνοιξε και μπήκα μέσα. Δεν είπα σε κανέναν τίποτα, δεν ήξερα τι είχε συμβεί. Θυμόμουν τα τελευταία λεπτά πριν λιποθυμήσω αλλά ήξερα ότι ο κατηγορούμενος με είχε βιάσει. Δεν με ρώτησε τίποτα. Μπήκα να κάνω μπάνιο» ήταν τα λόγια του 27χρονου σήμερα άνδρα ο οποίος κατοικεί πλέον μόνιμα στο εξωτερικό.




Πρόβλημα η χωρητικότητα της αίθουσας

Σε κάθε περίπτωση, η περιορισμένης χωρητικότητας δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα στην παρουσία ακροατών και δημοσιογράφων στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, όπως και σε μια σειρά από άλλες δίκες που έχουν διεξαχθεί τη τελευταία διετία, ιδίως μετά τη λήψη μέτρων και για την πανδημία του κορωνοιού.

Χθες, η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα επιτρέπεται η είσοδος έως πέντε διαπιστευμένων δημοσιογράφων του υπουργείου Δικαιοσύνης. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της πολιτικής αγωγής να προβλεφθεί και έκτη θέση για το Διεθνές Παρατηρητήριο.

Η ΕΣΗΕΑ ζήτησε εκ νέου από την Πρόεδρο Πρωτοδικών και τον Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, την είσοδο μεγαλύτερου αριθμού δημοσιογράφων και την αλλαγή της αίθουσας, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημοσιότητα σε δίκες με αυξημένο ενδιαφέρον.