Τρεις άνδρες από την Κοζάνη και τα Γρεβενά είναι τα θύματα της έκρηξης σε εργοστάσιο, που σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή Ιτέα και συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Οι άνδρες αρχικά, θεωρούνταν αγνοούμενοι, όμως λίγες ώρες μετά την έκρηξη ταυτοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού μέσου Kozanimedia, νεκροί είναι ο 46χρονος Χαράλαμπος Κικίδης, από τον Πολύμυλο Κοζάνης, καθώς και οι Ζήσης Αποστολίδης, 33 ετών, από τα Γρεβενά, και Κωνσταντίνος Ορφανίδης, 36 ετών, από τη Δήμητρα Γρεβενών.

tyhb
Ο Ζήσης Αποστολίδης
jjk_2
Ο Κώστας Ορφανίδης


Η ισχυρή έκρηξη στο εργοστάσιο εκρηκτικών υλών σημειώθηκε στις 8:45 το πρωί στην περιοχή Ιτέας Γρεβενών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το εργοστάσιο, που ανήκει στην εταιρεία ΕΛΤΕΚ, έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Δείτε φωτογραφίες του kozanimedia.gr

Εν αναμονή του πορίσματος για το τραγικό δυστύχημα

Σε δύο μέρες θα ολοκληρωθεί η έρευνα και το πόρισμα των πυροτεχνουργών της Ελληνικής Αστυνομίας στο εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας.

Στο σημείο ήδη βρίσκεται πενταμελές κλιμάκιο πυροτεχνουργών από τη Θεσσαλονίκη, που «χτενίζει» την περιοχή προκειμένου να διαπιστώσει την αιτία της έκρηξης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, η έκρηξη οφείλεται πιθανότατα σε ανθρώπινη αμέλεια. Σε κάθε περίπτωση εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια, μεταξύ των οποίων και το ενδεχόμενο να υπήρχαν ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Ένα ενδεχόμενο, όμως, που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

H ανακοίνωση της εταιρείας για τα θύματα

«Είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε το θάνατο τριών εργαζομένων, που βρίσκονταν στο εργοστάσιό μας στα Γρεβενά, κατά τη διάρκεια ατυχήματος στη γραμμή παραγωγής της μονάδας» αναφέρει στην ανακοίνωση η εταιρεία ΕΛΤΕΚ, και προσθέτει:

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την οδύνη μας για το χαμό των συναδέλφων μας και να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας προς τους οικείους τους.

Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θανόντων, με τις οποίες είμαστε σε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή. Η εταιρεία μας θα σταθεί δίπλα τους με κάθε τρόπο, έμπρακτα και ηθικά.

Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος εξακολουθούν να τελούν υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, με τις οποίες η εταιρεία μας συνεργάζεται πλήρως».