Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
patriarxis_vartholomaios
Ελλάδα

Τον Άγιον όρος επισκέπτεται τέλη Μάϊου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος κατά την πρόσφατη επίσκεψη πραγματοποίησαν ο Kαθηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος και πατέρες της Μονής την Τρίτη στο Φανάρι

Το Άγιον Όρος θα επισκεφθεί στα τέλη Μαΐου ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος , όπως ο ίδιος ανακοίνωσε κατά την πρόσφατη επίσκεψη πραγματοποίησαν ο Kαθηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος και πατέρες της Μονής την Τρίτη.

Όπως ο ίδιος ανέφερε αυτό συμφώνησε και με τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, κ. Αθανάσιος Μαρτίνο, κατά την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο τελευταίος πριν λίγες ημέρες στο Φανάρι.

«Αυτή η επίσκεψης των με φέρνει πίσω νοερώς εις το Άγιον Όρος. Εις τα σεβάσματα της πίστεως μας. Το Άγιον Όρος το οποίον, συν Θεώ, θα επισκεφθώ για ακόμη μια φορά εις το τέλος του προσεχούς Μαΐου όπως συμφωνήσαμε πρόσφατα με τον κύριο Διοικητή που ήταν εδώ στο Φανάρι», ανέφερε.

Στην ίδια συνάντηση ο Παναγιώτατος ζήτησε την εκκένωση του κεντρικού κτηρίου της Μονής Εσφιγμένου από καταληψίες και την εφαρμογή των αποφάσεων των ελληνικών δικαστηρίων το ταχύτερον δυνατόν.

πηγή: ekklisiaonline.gr