Συγκλονίζει το εσωτερικό του κτιρίου του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη μετά την έκρηξη φιαλών οξυγόνου που είχαν ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα τη φωτιάς, τον κίνδυνο για τους ασθενείς, αλλά κυρίως την απώλεια ενός άνδρα.

Η πτέρυγα εκκενώθηκε από ασθενείς και προσωπικό, όχι μόνο από την κλινική covid αλλά και από διπλανές που είχε επεκταθεί.

Συγκεκριμένα, 22 ασθενείς απεγκλωβίστηκαν από την κλινική και 13 από άλλες, κάποιοι από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ακούστηκε ισχυρή έκρηξη στο χώρο όπου βρίσκονται τα οξυγόνα.

Οι μέχρι τώρα μαρτυρίες αναφέρουν ως αιτία το τσιγάρο που άναψε ένας ασθενής δίπλα σε φιάλες οξυγόνου. Πιθανότατα είναι και αυτός που έχει βρεθεί απανθρακωμένος.

Επίσης υπάρχουν 4 άτομα με εγκαύματα, και ένας τραυματίας με πολλαπλά τραύματα, που είναι διασωληνωμένος στη μονάδα εγκαυμάτων.

Δείτε το βίντεο



Σε ετοιμότητα το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο

Λόγω της φωτιάς έκλεισαν τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου καθώς μεταφέρθηκαν εκεί οι νοσηλευόμενοι της κλινικής Covid.
Το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (ΓΣΝΕ) τέθηκε επίσης σε επιφυλακή για να δεχθεί ασθενείς, με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.