Με αγωνία παρακολουθεί το πανελλήνιο την εξέλιξη της υπόθεσης – θρίλερ στην Πάτρα με τους θανάτους των τριών κοριτσιών.

Κι ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στη φυλακή για τον θάνατος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, πληροφορίες αναφέρουν ότι για τον θάνατο της μικρής Ίριδας δεν επανεξετάζεται η ιατροδικαστική έκθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυπη επιτροπή υπό τον Νίκο Καρακούκη, εξετάζει όλα τα στοιχεία για τους θανάτους των παιδιών από την αρχή και υπό νέο πρίσμα, μετά τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει για την πολύκροτη υπόθεση.

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η ιατροδικαστική έκθεση της Ίριδας δεν θα επαναξιολογηθεί από την άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών.

Το γιατί δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί. Πιθανότατα τα ευρήματα που υπάρχουν να είναι ήδη αρκετά.

Πάντως, την ίδια ώρα, συνάδελφός τους ιατροδικαστής, ο Γρηγόρης Λέων, σε όλες τις τελευταίες εμφανίσεις του σε δημοσιογραφικές εκπομπές, μιλάει για ασφυκτικό θάνατο της Ίριδας, γεγονός που κατά τον ίδιο, αποδεικνύεται και από την πρώτη ιατροδικαστική που έγινε, όταν το παιδάκι άφησε την τελευταία πνοή του.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κύριο Λέων, την ίδια αιτία θανάτου πιθανότατα είχε και η 3,5 ετών Μαλένα.


«Οι ιατροδικαστές δεν επηρεάζονται από την κοινή γνώμη»

Έγκυροι ιατροδικαστικοί κύκλοι δηλώνουν ότι καθόλου δεν επηρεάζονται από την έρευνα και την κοινή γνώμη και υποστηρίζουν ότι «δεν είναι καθόλου απλό ζήτημα η σύνταξη πορίσματος, έστω κι αν με βάση τις αλυσιδωτές εξελίξεις της υπόθεσης, αντιμετωπίζεται ο θάνατος της Μαλένας υπό νέο πρίσμα».

Οι ίδιοι κύκλοι υπενθυμίζουν, άλλωστε, ότι στην άτυπη επιτροπή μετέχει η κ. Τσάκωνα, που δεν αποδέχεται ότι είναι ελλιπής και άστοχη η ιατροδικαστική έκθεσή της για την Μαλένα και ήδη έχει απειλήσει ότι θ’ απαντήσει με μηνύσεις και αγωγές στους αμφισβητίες.

Πάντως, το μόνο σίγουρο κατά την εφημερίδα «Πελοπόννησος» είναι ότι ο θάνατος του βρέφους και η ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε η Αγγελική Τσιόλα δεν βρίσκονται στο «κάδρο» της επαναξιολόγησης από την άτυπη τριμελή Επιτροπή.