Είναι 13 Απριλίου 2019 όταν η Μαλένα «σβήνει» στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», στο ογκολογικό τμήμα «Ελπίδα». Είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη που φεύγει από τη ζωή.

Οι γιατροί δεν υπογράφουν πιστοποιητικό θανάτου. Δεν μπορούν να καταλάβουν πώς ένα υγιέστατο παιδί χάνει έτσι ξαφνικά τη ζωή του. Έχουν στα χέρια τους τις εξετάσεις της προηγούμενης μέρας του θανάτου. Στο παιδί γίνεται νεκροψία-νεκροτομή από την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα. Αιτία θανάτου: ηπατική ανεπάρκεια.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να επιφέρει το θάνατο. Οι γονείς της Μαλένας, ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου, καταθέτουν μήνυση καθώς αμφισβητούν την έκθεση της ιατροδικαστή και διατάσσεται έρευνα.

Ζητούσε και την ποινική δίωξη των υπευθύνων

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητούσε και την ποινική δίωξη των υπευθύνων για το θάνατο της Μαλένας. Τρία χρόνια μετά είναι η ίδια προφυλακισμένη για το θάνατο της Τζωρτζίνας καθώς έχει ασκηθεί εναντίον της ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, ενώ οι Αρχές έχουν ανοίξει τους φακέλους για τους θανάτους τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας. Πληροφορίες όμως φέρουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη μετά τη μήνυση να ετοιμάζονται να καταθέσουν και αγωγή και να διεκδικούν αποζημίωση τόσο από το νοσοκομείο όσο και από τους γιατρούς για «ιατρικό λάθος», καθώς το ζευγάρι δεν είναι ικανοποιημένο με την εξήγηση της ηπατικής ανεπάρκειας ως αιτίας θανάτου.

Έτσι η Ρούλα ήρθε σε επαφή με γνωστό δικηγορικό γραφείο της Αθήνας. Είχε συστηθεί με το επίθετο του συζύγου της, ως Δασκαλάκη, και αφού ανέφερε το περιστατικό θανάτου της Μαλένας και ότι έχουν υποβάλει μήνυση, ζήτησε να κατατεθεί και αγωγή, με την οποία θα διεκδικούσε αποζημίωση. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το πόσο που σκέφτονταν να διεκδικήσουν ως οικογένεια ήταν 1.500.000 ευρώ. Μόλις όμως ο δικηγόρος μελέτησε το φάκελο, αρνήθηκε να αναλάβει την υπόθεση, λέγοντας ότι και να υποβληθεί η αγωγή, αυτή θα απορριφθεί. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τη μητέρα να επιμένει να υποβληθεί η αγωγή και ας απορριφθεί.

Η εξέλιξη αυτή, σήμερα, που η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για το θάνατο της Τζωρτζίνας και ο φάκελος τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας έχουν ανοίξει και «μιλούν» για εγκληματική ενέργεια, κρίνεται εξωφρενική για το θράσος αυτής της γυναίκας. Το ζευγάρι που υμνούσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αρχικά και δήλωνε ότι «έκαναν ό,τι μπορούσαν», στη συνέχεια θα τους έσερναν στα δικαστήρια για αποζημίωση.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time