Έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων εφαρμόζει η Τροχαία για το Πάσχα καθώς από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας η έξοδος από την Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις θυμίζει τις προ κοροναϊού εποχές.

Σήμερα η κίνηση εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη ενώ αύριο Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται η κορύφωση για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα.

Τα μέτρα θα είναι αυξημένα στις πύλες εξόδου, όπως τα διόδια, για τον έλεγχο της διαρκούς κίνησης στους αυτοκινητόδρομους.

Έντονη θα είναι επίσης η αστυνομική παρουσία σε ΚΤΕΛ αλλά και σε λιμάνια.




Συνεχείς πρόκειται να είναι οι έλεγχοι για την τήρηση του ΚΟΚ. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σε παραβάσεις που έχουν να κάνουν με την κατανάλωση αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα, κράνος/ζώνη, παραβίαση σηματοδότη κ.α. Στόχος να αποτραπούν τροχαία που θα στοιχίσουν τη ζωή σε πολίτες.

Παράλληλα, ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα και όσον αφορά την αστυνόμευση των αστικών κέντρων και αυτό γιατί τη στιγμή που οι πολίτες κατά χιλιάδες θα κατευθύνονται προς την περιφέρεια και τα χωριά και οι πόλεις θα αδειάζουν, οι επιτήδειοι θα καραδοκούν.

Εντείνονται οι περιπολίες της Αμεσης Δράσης

Για τον λόγο αυτό εμφανείς και διαρκείς θα είναι οι περιπολίες της Άμεσης Δράσης, με ειδικά κλιμάκια ασφαλείας να κάνουν κατοπτεύσεις και να προχωρούν σε παρατηρήσεις ύποπτων συμπεριφορών έτσι ώστε να αποτρέψουν έκνομες ενέργειες.

Ιδιαίτερες κατευθύνσεις έχουν δοθεί και για την εντατικοποίηση των ελέγχων σχετικά με την παράνομη διακίνηση και εμπορία πυροτεχνημάτων.

Στοχευμένοι οι έλεγχοι θα είναι και για το παρεμπόριο – λόγω πανηγυριών- ενώ θα πραγματοποιούνται και ειδικοί έλεγχοι για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι και σε τουριστικούς προορισμούς, όπως στην Κέρκυρα και τη Χίο.