Ξεκαθάρισμα λογαριασμών το οποίο ανέλαβε να φέρει εις πέρας μια σκληρή ομάδα πληρωμένων δολοφόνων με εμπειρία και από άλλα συμβόλαια θανάτου και πρόσβαση σε καθαρό οπλισμό.

Αυτό είναι το αρχικό συμπέρασμα των αξιωματικών του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για τους δράστες της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μια νέα γενιά που κινεί τα νήματα στον υπόκοσμο που έχει βάλει ως στόχο τα τελευταία χρόνια να βγάλει από τη μέση τους επικεφαλής της λεγόμενης Greek Mafia ώστε να αναλάβει τα ηνία.

Ο «θείος Τζο», όπως ήταν το ψευδώνυμο του 55χρονου, μαζί με τον Βασίλη Στεφανάκο ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018 στο Χαϊδάρι και τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό ο οποίος είναι έγκλειστος, αποτέλεσαν τους τρεις επικεφαλής της Greek Mafia οι οποίοι έως το 2009 έλεγχαν τον υπόκοσμο της νύχτας.

«Ο Σκαφτούρος δεν ήταν κανένας τυχαίος αλλά χρόνια τώρα ανακατεύεται η τράπουλα όσον αφορά τις εγκληματικές αυτές οργανώσεις ως το ποιοι θα αναλάβουν τα ηνία. Είναι μια σκακιέρα για πολύ δυνατούς παίκτες η νύχτα, η οποία πάντα βάφεται με αίμα. Οι τυχεροί μπαίνουν φυλακή και γλιτώνουν, οι υπόλοιποι έχουν τη μοίρα του θύματος» πρόσθεσε αξιωματικός της ΕΛΑΣ που έχει ασχοληθεί με την υπόθεση μιλώντας στο skai.gr.




«Πίσω από τη δολοφονίααυτή κρύβεται πολύ μίσος και εκδίκηση και σίγουρα ο ηθικός αυτουργός που έδωσε την εντολή στους δολοφόνους τον γνώριζε καλά. Ήξερε τις συνήθειες του, γνώριζε για την πάνοπλη φρουρά που είχε γύρω του, γνώριζε ακόμη και την στιγμή που θα τον έβρισε απροστάτευτο και άρα θα ήταν ευάλωτος  σε μια δολοφονική επίθεση. Το ότι το θύμα από τότε που αποφυλακίστηκε είχε μονίμως πάνοπλους άντρες γύρω του λέει πολλά. Αυτό δεν ήταν ένα απλώς συμβόλαιο θανάτου αλλά ένα ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο».

Ένα ακόμη στοιχείο που, σύμφωνα με τον έμπειρο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, ο ηθικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης είναι γνώριμος του θύματος καιγια κάποιον λόγο έτρεφε μίσος για τον «θείο Τζο» είναι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η επίθεση.




Μέρα μεσημέρι, αδιαφορώντας αν θα υπάρχουν αθώα θύματα και σε μια περιοχή δύσβατη που αν κάτι στράβωνε και δεν πήγαινε σύμφωνα με το σχέδιο, πιθανόν οι δολοφόνοι να μην μπορούσαν εύκολα να διαφύγουν από τα βουνά που έχει η περιοχή.

«Τον ήθελαν νεκρό και το πέτυχαν. Έχουμε να κάνουμε επαναλαμβάνω με ένα ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο θανάτου και με δολοφόνους πολύ καλά εκπαιδευμένους που γνώριζαν πως να διαφεύγουν ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες» προσθέτει.

Στο Ανθρωποκτονιών εκτιμούν πως στη δολοφονία πήραν μέρος τουλάχιστον έξι άτομα, που παρακολουθούσαν τουλάχιστον τρεις ημέρες τις κινήσεις του 54χρονου θύματος και εικάζεται ότι θα πραγματοποιούσαν την επίθεση ακόμη και αν οι σωματοφύλακες του «θείου Τζο» ήταν εκεί με δεδομένο ότι τις ημέρες του Πάσχα, τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά.

Για αυτό τον λόγο τη μάντρα πήδηξαν δύο δολοφόνοι και όχι ένας, όπως συνήθως γίνεται στα συμβόλαια θανάτου προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους δύο σωματοφύλακες που πίστευαν ότι μπορεί να είναι εκεί.

Μοναδικό λάθος των δολοφόνων η άτσαλη και βιαστική προσπάθεια αρπαγής του γκρι αγροτικού το οποίο έριξαν στο χαντάκι, αφήνοντας πίσω τους ένα πλούσιο πεδίο έρευνας για τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ που θα τα βάλουν στο μικροσκόπιο αναζητώντας αποτυπώματα και DNA.




Στη φυλακή ψάχνουν το μυστικό

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι το μυστικό που οδήγησε στο συμβόλαιο θανάτου του Γιάννη Σκαφτούρου, πιθανότατα να βρίσκεται στη φυλακή. Το ερώτημα που τους απασχολεί, είναι αν το άγνωστο πρόσωπο που έδωσε την εντολή σε Αλβανούς πληρωμένους δολοφόνους να βγάλουν από τη μέση τον Σκαφτούρο μέσα στη φυλακή, είναι το ίδιο με αυτόν που πλήρωσε για να τον δολοφονήσουν στα Σκούρτα. Για το λόγο αυτό, αναζητούν που είχε εμπλακεί την τελευταία πενταετία ο Σκαφτούρος για να εντοπίσουν τα κίνητρα που θα οδηγήσουν στον ηθικό αυτουργό.

Πηγή πληροφοριών: skai.gr και protothema.gr