Για τη στυγνή δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα του Πάσχα στο εξοχικό του στη Βοιωτία, μίλησε ο δικηγόρος του.

«Όταν κάποιος συνοδεύεται και επιμελείται την ασφάλειά του, ασφαλώς κάτι φοβόταν», επισήμανε, μιλώντας στην ΕΡΤ, για τον δολοφονηθέντα Γιάννη Σκαφτούρο ο δικηγόρος του, Γιάννης Μαρκουλάκος, εν μέσω των συνεχιζόμενων ερευνών των Αρχών για τη δολοφονία, στις οποίες αναμένεται και αίτημα άρσης απορρήτου των επικοινωνιών.

«Ανάμεσα σε όλες τις δολοφονίες που έχουν γίνει, είναι η πρώτη φορά που κάποιος δολοφονείται μέσα στο σπίτι του, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του. Νόμιζα ότι υπάρχει ένας κώδικας μεταξύ κάποιων ανθρώπων, ότι στέκονται μακριά από τις οικογένειες. Αυτήν τη σκέψη νομίζω ότι είχε και ο ίδιος την ημέρα εκείνη, οπότε και δεν προφυλάχθηκε», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν ο εκλιπών του είχε εκμυστηρευτεί αν νιώθει απειλή, σημείωσε: «Δεν εκμυστηρεύεται ο καθένας στον δικηγόρο του τις όποιες φοβίες έχει ή τι συναλλαγές είχε κάνει. Εγώ άκουγα ό,τι μου έλεγε, τα φίλτραρα και έβγαζα τα δικά μου συμπεράσματα».

«Δεν ξέρω να σας πω ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από την επίθεση. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει σχέση που μπορεί να πηγαίνει το μυαλό μας. Σημασία έχει να υπάρχουν στοιχεία που να το δικαιολογούν», επισήμανε ο κ. Μαρκουλάκος.


Κλειδί για την υπόθεση η κλεμμένη μηχανή

Την ίδια στιγμή, η κλεμμένη μηχανή, την οποία άγνωστο γιατί εγκατέλειψαν στην περιοχή οι δολοφόνοι του Σκαφτούρου, γίνεται φύλλο φτερό στα εγκληματολογικά εργαστήρια, με τις αρχές να έχουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα βρουν στοιχεία, όπως αποτυπώματα και DNA που θα φανούν χρήσιμα στην πορεία των ερευνών και θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητά των δραστών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεχιστούν οι καταθέσεις των μελών της οικογένειας Σκαφτούρου που ήταν παρών στην δολοφονία.