Λίγες μέρες πριν τη σύλληψή της και μετά τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου συνδέθηκε στο online σεμινάριο εγκληματολογίας, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του MEGA.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ανθρώπου που παρακολουθούσε το ίδιο σεμινάριο, η 33χρονη κατηγορούμενη συνδέθηκε στην πλατφόρμα μετά τη λήξη του σεμιναρίου.

Το ερώτημα που προκύπτει από αυτή την κίνησή της είναι αν θα μπορούσε να βρει κάποιες πληροφορίες αφού σε αυτές τις διαδικτυακές πλατφόρμες υπάρχουν πάντα σημειώσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 800 άτομα είχαν πάρει μέρος στο συγκεκριμένο σεμινάριο, πληρώνοντας 590 ευρώ ο καθένας. Επειδή είναι τόσο υψηλό το αντίτιμο για τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο σεμινάριο, η πλατφόρμα ήταν προσβάσιμη και τις επόμενες μέρες για όποιον ήθελε να την επισκεφθεί.

Μετά, λοιπόν, τον θάνατο της άτυχης Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισιπιρίγκου επέστρεψε στην ανοιχτή πλατφόρμα. «Επισκέφθηκα την πλατφόρμα στις 30 Μαρτίου όταν έγινε γνωστή η σύλληψη της 33χρονης. Από την αυτόματη ενημέρση φαινόταν ότι η ίδια είχε επισκεφθεί την πλατφόρμα του σεμιναρίου πριν ''από δέκα ημέρες'', δηλαδή στις 20 ή 21 Μαρτίου, δηλαδή σε χρόνο που δεν είχε λόγο να το κάνει γιατί το σεμινάριο είχε τελειώσει», λέει χαρακτηριστικά ο άνθρωπος που συμμετείχε και αυτός στο σεμινάριο εγκληματολογίας.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος σχολίασε ότι είναι βέβαιο ότι πρέπει να ελεγχθεί από την ανακρίτρια τι έψαχνε στην πλατφόρμα η Ρούλα Πισπιρίγκου. 



Από την άλλη πλευρά η εγκληματολόγος Δήμητρα Σουρβάκου μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε παρακολουθήσει σεμινάρια εγκληματολογίας και εξήγησε τι ακριβώς μαθαίνει κανείς σε τέτοιου είδους σεμινάρια. Σύμφωνα με την κ. Σβουρδάκου όταν ένα άτομο που παρακολουθεί σεμινάριο εγκληματολογίας ενδιαφέρεται από τη μία πλευρά για το πώς δρα ένας δράστης και από την άλλη να μάθει πως λειτουργούν οι έρευνες της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης.

Ακόμη πρόσθεσε πως στα σεμινάρια μελετούνται εγκλήματα όπου οι δολοφόνοι έχουν κάνει λάθη, προσπαθώντας να συγκαλύψουν τα ίχνη τους. Η εγκληματολόγος δήλωσε πως δεν εκπλήσσεται από τη συμμετοχή της 33χρονης κατηγορούμενης στα σεμινάρια και τόνισε πως η εγκληματολογία συμβάλλει και στο να δημιουργήσει κανείς ένα έγκλημα και να αποφύγει τη σύλληψη. «Αυτό όμως εξαρτάται από τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του καθενός» επισήμανε η ίδια.