Σοκαρισμένη είναι οι γονείς του κοριτσιού μόλις 8 ετών που ακρωτηριάστηκε στο δάχτυλο χθες το απόγευμα σε παιδική χαρά Φωκά στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Το ατύχημα συνέβη όταν το κορίτσι κατέβαινε από τσουλήθρα που υπάρχει στο χώρο.

Ειδικότεαρ, ο πατέρας του κοριτσιού, που έφτασε στην παιδική χαρά μόλις πληροφορήθηκε από την μητέρα του παιδιού τι έχει συμβεί περιγράφει τις σκηνές που αντίκρισε βλέποντας το παιδί του να αιμορραγεί ακατάσχετα και να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Σημειώνεται ότι η μητέρα του παιδιού μετά τον τραυματισμό του κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Πώς έγινε το σοκαριστικό ατύχημα

Σύμφωνα με όσα είπε αλλά και από την εικόνα που παρουσιάζει η τσουλήθρα η οποία είναι μέρος μιας παιδικής κατασκευής, η λαμαρίνα της βάσης είναι αποκολλημένη από το πλαϊνό τοίχωμα σχηματίζοντας ένα κενό. Όπως κατέβαινε η μικρή στην τσουλήθρα το δάχτυλό της μπήκε στο κενό, έκλεισε η λαμαρίνα και το δάχτυλο πετάχτηκε στον αέρα, με το αίμα να ξεπηδά σαν συντριβάνι.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηαθανασίου το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, εισήχθη στο χειρουργείο το οποίο κράτησε από τις 11.45 μέχρι τις 5.30 το πρωί, με τους γιατρούς να προχωρούν σε συγκόλληση του δαχτύλου.

Σύμφωνα με το πατέρα του παιδιού, η 8χρονη ήταν σε κατάσταση σοκ και έλεγε συνέχεια «τι εφιάλτη ζω μαμά» και ρωτούσε αν θα είχε το δαχτυλάκι της. Όπως αναφέρει ο ιστότοπος voria.gr, πολύτιμη ήταν η άμεση βοήθεια που έδωσε ένας γιατρός, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο και επενέβη προσπαθώντας όπως μπορούσε να δέσει το τραύμα.

Ο κ. Χατζηαθανασίου επισήμανε ότι επικοινώνησε μαζί του τόσο ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης, οι οποίοι εξέφρασαν την συμπαράσταση τους.

Τι λένε οι γιατροί της 8χρονης

Tα πρώτα μηνύματα μετά την επέμβαση είναι θετικά. Όπως δήλωσε ο πλαστικός χειρουργός - επιμελητής Α' στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Μανώλης Αντωνίου, περίπου στις 7 το απόγευμα, η 8χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετά από μια πολύ συντονισμένη και σωστή διαδικασία, ενώ οι γιατροί είχαν ενημερωθεί και περίμεναν το παιδί.

«Η μεταφορά του δαχτύλου έγινε με τον σωστό τρόπο και παρόλο που ήταν μια δύσκολη εφημερία, με πολλά χειρουργεία, κατάφερε το παιδί να μπει στον σωστό χειρουργικό χρόνο και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε».