Η υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο δείχνει να πλησιάζει στο τέλος της καθώς οι έρευνες της αστυνομίας θέλουν λίγο χρόνο ακόμα ώστε να αποδώσουν καρπούς και να προχωρήσουν, όπως όλα δείχνουν, σε συλλήψεις.

Οι γονείς των τριών παιδιών στην Πάτρα, της Τζωρτζίνας, της Ίριδας και της Μαλένας, η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης έχουν στιγματιστεί από την κοινή γνώμη σε τέτοιον βαθμό, που η εν λόγω υπόθεση δεν πρόκειται να ξεχαστεί εύκολα, ανεξαρτήτως αν αποδειχθεί ή δεν αποδειχθεί η εμπλοκή τους στον θάνατο των τριών παιδιών.

Οι αποκαλύψεις όμως που αναμένονται θα είναι συγκλονιστικές και οι «μάσκες» θα πέσουν σύντομα.

Η πρώτη «εικόνα»

Όταν η είδηση άρχισε να παίρνει τεράστιες διαστάσεις, η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης αποφάσισαν από κοινού να παραχωρήσουν συνέντευξη και να υποστηρίξουν με θέρμη πως ουδεμία σχέση έχουν με τον θάνατο των τριών παιδιών.

«Αυτό που γίνεται έχει καταντήσει από πολλούς δημοσιογράφους να γυρίσει καταπέλτης για τη μάνα, η οποία έχει φτάσει να φοβάται να βγει έξω από το σπίτι όταν βλέπει τι γράφονται. Μας κατακρίνουν γιατί στα social media χαμογελούσαμε. Ναι, χαμογελούσαμε, ναι είχαν χαθεί δύο παιδιά, αλλά υπήρχε άλλο ένα πίσω. Γιατί να απολογηθούμε γιατί πήγαμε ένα ταξίδι. Είχαμε ένα παιδί. Δεν μας έχουν αφήσει να θρηνήσουμε το παιδί μας», ανέφερε ο πατέρας.

Ομοίως, η Ρούλα Πισπιρίγκου έδωσε μερικές αναλυτικές λεπτομέρειες για τους θανάτους των παιδιών της.

Η εντύπωση που έδωσαν αρχικά ήταν ότι ήταν αγαπημένοι, πολύ κοντά ο ένας στον άλλο και η αμοιβαία στήριξη ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες η εικόνα που ήθελαν να δείξουν, απείχε πολύ από την πραγματικότητα. Ήταν ήδη σε διάσταση για πολύ καιρό και οι τσακωμοί μεταξύ τους ήταν συχνοί.

Άρα, όπως προκύπτει προσποιήθηκαν ότι είναι μεταξύ τους καλά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν συμβαίνει τίποτα παραπάνω και κυρίως τίποτα ύποπτο.

Στην πορεία όμως, έγινε γνωστό πως πριν από εκείνη τη συνέντευξη, για την ακρίβεια στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Μάνος Δασκαλάκης φέρεται να είχε πει στην Ρούλα Πισπιρίγκου ότι «για το ένα παιδί βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο ότι δεν του έχεις κάνει κακό, για τα άλλα δύο παιδιά δεν το βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο».
Αυτή η φράση του Μάνου, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, είχε προκαλέσει έντονο καβγά ανάμεσα στο ζευγάρι.

Αλλαγή στάσης από τον Μάνο

Μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, ο Μάνος Δασκαλάκης άλλαξε στάση.
Ιδίως οι φράσεις «τα στοιχεία είναι αδιάσειστα» αλλά και η επιθυμία για τεστ πατρότητας για τη Μαλένα και την Ίριδα είχαν ως αποτέλεσμα να εξοργίσουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η μητέρα των παιδιών, παρακολουθεί από την φυλακή τα όσα διαδραματίζονται, χάνοντας κατά καιρούς την ψυχραιμία η οποία την διακρίνει, όπως όταν άφησε υπονοούμενα για «κροκοδείλια δάκρυα» του Μάνου Δασκαλάκη για τα παιδιά, αλλά και όταν ζητά συνεχώς την διενέργεια νέου γονιδιακού ελέγχου, παρά το γεγονός ότι έχει προβεί ήδη σε δύο, ενώ όλη σχεδόν γη ιατροδικαστική κοινότητα έχει αποκλείσει επιστημονικά την ύπαρξη «ένοχου» γονιδίου».

Μυστικά και ψέματα

Τα δημοσιογραφικά πυρά έχει μαγνητίσει η μητέρα των τριών παιδιών, η οποία, έχει αποδειχθεί από τα λεγόμενά της, ότι έχει πει ψέματα αρκετές φορές αναφορικά με τους θανάτους των παιδιών.

Αρχικά, από τις μαρτυρίες της Πισπιρίγκου και της αδερφής της προκύπτει ότι οι δύο κόρες της οικογένειας, Τζωρτζίνα και Ίριδα, έπεσαν το μοιραίο βράδυ, για ύπνο στις 2.30 τη νύχτα. Σε διαδικτυακή ανάρτησή της, μεταγενέστερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε ότι η μικρή Ίριδα έφυγε από τη ζωή το ξημέρωμα.

Όπως φαίνεται η κατηγορούμενη μητέρα ψεύδεται όσον αφορά στον χρόνο θανάτου του μωρού ενώ η προσπάθειά της να φανεί ότι το μωρό πέθανε όσο η ίδια κοιμόταν, αποδεικνύεται απέλπιδα.

Κρυφοί άσσοι

Τέλος, ο Μάνος Δασκαλάκης έχει κάνει λόγο για κρυφούς κρυφούς άσσους στο μανίκι του. Αλλά για την ώρα παραμένει εξαφανισμένος και διατηρεί σιγή ιχθύος.